…ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ!

tsigara_2Κι άλλο εμπόδιο για την εφαρμογή του περίφημου αντικαπνιστικού νόμου (κι ας έχει ζητήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός το… αυτονόητο: Την εφαρμογή του)! Αρνούνται να συμμετάσχουν στους ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, οι επιθεωρητές εργασίας της βορείου Ελλάδας!

 

Σε ανοιχτή επιστολή, που κοινοποίησε στα αρμόδια Υπουργεία, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Επιθεωρητών Μακεδονίας - Θράκης, Θεσσαλίας και Ηπείρου, αναφέρει ότι οι επιθεωρητές αδυνατούν να συμμετάσχουν σε οποιανδήποτε μορφή ελέγχου, λόγω έλλειψης προσωπικού και υλικοτεχνικών υποδομών.
«Το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας εμφανίζει τρομακτικές ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό. Οι αντοχές των επιθεωρητών εργασίας δοκιμάζονται σκληρά σε κάθε επίπεδο και μετά βίας ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους, στηριζόμενοι αποκλειστικά στο φιλότιμό τους και το υψηλό ποιοτικό και υπηρεσιακό τους φρόνημα», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.
Επισημαίνουν επίσης, ότι το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στους ελέγχους σε καφετέριες, εστιατόρια και άλλους χώρους, εκτός των άλλων τους απομακρύνει από το βασικό τους ρόλο, που, όπως υπογραμμίζουν, είναι να επιθεωρούν και να ελέγχουν εργοδότες για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας. Για τους παραπάνω λόγους ζητούν να εξαιρεθούν και καλούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να προστατέψει και να ενισχύσει με κάθε μέσο τη βασική τους αποστολή.