ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ

farmakopoios_01Διανομή κατ΄ οίκον στους ανήμπορους ασθενείς θα πραγματοποιούν, με 15 μοτοσικλετιστές, οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της νέας τριήμερης πανελλήνιας απεργίας των φαρμακοποιών που αρχίζει από την Τετάρτη.

Θα εφαρμοστεί και πάλι το μέτρο με τη λειτουργία εννέα φαρμακείων ασφαλείας, κατά τις εργάσιμες ώρες(διανυκτερεύοντα και εκτός ωραρίου θα λειτουργούν κανονικά).

Για οποιοδήποτε θέμα προκύψει στη διάρκεια της απεργίας οι πολίτες θα μπορούν να επικοινωνούν με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης στο τηλέφωνο 2310 471776.

Στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και οι εργαζόμενοι του ΣΥΦΑ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία προς τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης αύριο, Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011, στις 11.00 το πρωί. Εκεί θα παραδώσουν συμβολικά τα κλειδιά των φαρμακείων τους.

Οι φαρμακοποιοί υποστηρίζουν ότι έχουν μεγάλη χασούρα, που θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη με το άνοιγμα του επαγγέλματος, τόσο από τα φθηνά φάρματα που στέλνοται, από τις βιομηχανίες, στο εξωτερικό, όσο και από τα χρέη των ταμείων που ξεπερνούν τα 40 εκ. ευρώ. Τελευταία, στους… καλοπληρωτές προστέθηκε και το ταμείο των εργαζομένων στη ΔΕΗ, το οποίο θα σταματήσει να εξυπηρετείται από τους φαρμακοποιούς μέσα στο Φεβρουάριο.