Για σήμερα Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:



* Δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων στον ΟΣΕ και στον Προαστιακό. Κανονικά τα δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο.

* Στις 8:30 π.μ. έως τις 12 μ.μ. στάση εργασίας αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τους εργαζόμενους που απασχολούνται με συμβάσεις στον δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Στόχος της στάσης εργασίας είναι η διευκόλυνση των εργαζομένων για τη μαζική συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που θα γίνει το πρωΐ στον Αρειο Πάγο καθώς συζητείται η υπόθεση των συμβασιούχω που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Στη στάση εργασίας συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

* Στις 9 π.μ. στον Αρειο Πάγο (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 121), όπου συζητείται η υπόθεση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, συλλαλητήριο εργαζομένων διοργανώνει η ΓΣΕΕ.

* Στις 11 π.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Τομέως Εργασίας (ΚΤΕ) Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και Ελληνισμού και Διασποράς του κόμματος, με θέματα:

- Ενημέρωση από την υφυπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου, για τις συγχωνεύσεις σχολείων.

- Ενημέρωση από την αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Φώφη Γεννηματά, σχετικά με το νέο πλαίσιο αρχών για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στη διασπορά.

* Στις 11 π.μ. στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 27), συνέντευξη Τύπου του ΒΕΘ για την παρουσίαση των πεπραγμένων της διοίκησής του την προηγούμενη τετραετία, ενόψει τη λήσης της θητείας της και των εκλογών που θα γίνουν τον Απρίλιο.

* Στις 11:30 π.μ. στη Βουλή, συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, το υπουργικό συμβούλιο, όπου θα συζητηθούν τα θέματα που δεν συζητήθηκαν χθες.

* Στις 11:30 π.μ. στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου (Μανδηλαρά 1), εκδήλωση με θέμα: "Η Γεύση της εποχής: Τα λαχανικά!" πραγματοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου, στο πλαίσιο του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ, που τελεί υπό την αιγίδα του Διαδημοτικού Κέντρου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στην εκδήλωση, διαιτολόγος του προγράμματος θα μιλήσει στα παιδιά για τα λαχανικά και αφού τους παρουσιάσει φρέσκα λαχανικά, θα τα καθοδηγήσει να τα φυτέψουν, δημιουργώντας το δικό τους λαχανόκηπο στην αυλή του σχολείου τους.

* Στις 12 το μεσημέρι από το Ελευθέριος Βενιζέλος αναχωρεί η ειδική πτήση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας, Serzh Sargsyan, της συζύγου του, Rita Sargsyan και της επίσημης αντιπροσωπείας, μετά τη διήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

* Στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εξωτερικών, η ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών από τον εκπρόσωπο του υπουργείου, Γρηγόρη Δελαβέκουρα.

* Στις 12:30 μ.μ. στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, συνέντευξη τύπου του υπουργού, Γιάννη Διαμαντίδη.

* Στις 12:30 μ.μ. στο γραφείο του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Ολγας 198), Παναγιώτη Ψωμιάδη, επίσκεψη της γενικής προξένου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Cathrine Kay, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

* Στη 1:30 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί τους εκπροσώπους του «Δικτύου Μαρτυρικών πόλεων και χωριών της Ελλάδος περιόδου 1940-1945».

* Στις 5 μ.μ., στην αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης, ομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, σε εκδήλωση που διοργανώνουν το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και ο Δήμος Κοζάνης για την αναπτυξιακή πορεία της δυτικής Μακεδονίας στον ενεργειακό τομέα.

* Στις 8 μ.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας θα μεταβεί στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς και Ανδρονίκου) για να εγκαινιάσει την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο: «Αιτία Θανάτου: Ευθανασία».