ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ekptwseis-2-thumb-largeΝα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πυκνώσουν τα δρομολόγια της αστικής συγκοινωνίας προς το κέντρο και να εξευρεθούν χώροι στάθμευσης των ΙΧ αυτοκινήτων, ζητούν από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, τα μέλη της Ομοσπιονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης. Πιστεύουν ότι,

με  πιο πυκνά δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες, αποφεύγεται η παράνομη στάθμευση στους δρόμους και δεν κωλύονται οι κάτοχοι ΙΧ αυτοκινήτων να επισκεφθούν το κέντρο.

Σε επιστολή της ΟΕΕν.Θ, ο πρόεδρος Ιωάννης Μανδρινός κι ο γραμματέας Ιωάννης Δόβελος, επισημαίνουν πως:

  • Οι συγκοινωνίες της πόλης μας για διαφόρους λόγους δεν μπορούν να ανταποκριθούν πλήρως στο έργο τους, με αποτέλεσμα η μετακίνηση του καταναλωτικού κοινού προς το κέντρο να καθίσταται προβληματική.
  • Περιορίζεται η εμπορική κίνηση των καταστημάτων που δραστηριοποιούνται στο κέντρο και μειώνεται ο τζίρος τους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις βάζουν λουκέτο.
  • Το μετρό, το οποίο θα δώσει σημαντική λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα και μεγάλη ανάσα στον εμπορικό κόσμο της πόλης μας, καθυστερεί πάρα πολύ.
  • Η αυξημένη κίνηση με Ι.Χ. προσκρούει στην παράνομη στάθμευση και στα πρόστιμα που επιβάλλει ο Δήμος, ακόμη και για εισπρακτικούς λόγους, αφού δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι χώροι στάθμευσης (parking).