ΣΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΦΛΟΥΡΙ
Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι πλέον και ... με τη βούλα, ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Φόρεσε το χρυσό διάδημα του δημάρχου, δέχτηκε μια Ιερή Εικόνα ως δώρο από τον Παναγιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο (όχι, δεν τη φίλησε όταν την παραλάμβανε) κι έβγαλε έναν μικρό λόγο.

Νωρίτερα παρέλαβε τα κλειδιά του παλιού αλλά και του νέου δημαρχείου απο τον πρώην δήμαρχο- πλέον- Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.
Μετά το πέρας της τελετής, οι δυο δήμαρχοι και ο Μητροπολίτης Άνθιμος (όπως είπαμε προηγούμενα) αντάλλαξαν δώρα.
Τη βασιλόπιτα για το καλό του χρόνου έκοψε ο Γιάννης Μπουτάρης και το φλουρί έτυχε ο  πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Σωτήρης Καπετανόπουλος. Σημειώστε πως, το πρώτο κομμάτι που έκοψε, ήταν του Χριστού! Ο σημειολόγος Ουμπέρτο Έκο θα είχε να γράφει βιβλία ολόκληρα αν παραβρίσκονταν στην τελετή...
Την τελετή μετέδωσε ζωντανά η TV100-για να αξιοποιηθεί έτσι το βαν εξωτερικών μεταδώσεων που δημιουργήθηκε πρόσφατα και, για πρώτη φορα, χρησιμοποιήθηκε τα δύο βράδια των εκλογών. Για του λόγου το αληθές, οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε -και πήραμε από το αξιόλο Blog thestival.blogspot.com), είναι από την απευθείας μετάδοση.