ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΉ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Τελευταία παράσταση, αύριο, Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011, για το έργο «Ερωτικό συμπόσιο» που παρουσιάζει η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», στο θέατρο «Αμαλία» της Θεσσαλονίκης (τελευταίες παραστάσεις σήμερα και αύριο στις 21.00).

Πρόκειται για μια μουσική παράσταση πάνω στον έρωτα, με θέμα τις παραλλαγές της ερωτικής συμπεριφοράς. Το τελικό κείμενο στηρίχθηκε σε αρχαία ελληνικά ερωτικά επιγράμματα (από την Παλατινή Ανθολογία) και τραγούδια από παραστάσεις έργων του Σαίξπηρ, σε μετάφραση και σύνθεση του Νίκου Χουρμουζιάδη.
Σημαντικό ρόλο έχει και η μουσική που υπογράφουν ο Κώστας Βόμβολος (αρχαία ερωτικά επιγράμματα), ο Ηρακλής Πασχαλίδης (τραγούδια από τη «Δωδέκατη νύχτα» του Σαίξπηρ αλλά και από τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη) και ο Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης (τραγούδια από τον «Έμπορο της Βενετίας»).
Η μουσική επεξεργασία και διδασκαλία οφείλεται στον Κώστα Βόμβολο, η κινησιολογική επιμέλεια στη Στέλλα Μιχαηλίδου, η εικαστική επιμέλεια στον Απόστολο Βέττα και την Ιωάννα Μανωλεδάκη, ενώ η σκηνοθεσία είναι συλλογική.
Παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν οι ηθοποιοί: Κυριάκος Δανιηλίδης, Αθηνά Ευσταθίου, Νίκος Κουμαριάς, Άννα Κυριακίδου, Μένη Κυριάκογλου, Νίκος Λύτρας, Στάθης Μαυρόπουλος, Μάριος Μεβουλιώτης, Στέλλα Μιχαηλίδου, Δημήτρης Ναζίρης, Νανά Παπαγαβριήλ, Μαριέττα Σπηλιοπούλου, Έφη Σταμούλη και Μαρίτα Τσαλκιτζόγλου.
Παράλληλα, συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου «Η Γκρέτα Γκάρμπο ήρθε στην πόλη μας», ενώ τα πρωινά της Κυριακής παίζεται ο «Μικρός Πρίγκιπας» του Σαιντ Εξυπερύ. Τηλ. 2310-821483.