Κλήσεις με το… τσουβάλι στα διπλοπαρκαρισμένα!


Εκστρατεία κατά του διπλοπαρκαρίσματος ξεκίνησε η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης με εντολή της νέας διοίκησης του δήμου. Το αποτέλεσμα ήταν να κοπούν περισσότερες από 1.100 κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας!
Όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα, σε συνέντευξη Τύπου «το διάστημα από 3 έως 10 Ιανουαρίου βεβαιώθηκαν 1.165 παραβάσεις για παράνομο παρκάρισμα και αφαιρέθηκαν 75 πινακίδες κυκλοφορίας. Για καλύτερο έλεγχο αυξήσαμε τις βάρδιες τα Σαββατοκύριακα, ενώ τις καθημερινές έχουμε δύο βάρδιες των 30 ατόμων. Σκοπός μας δεν είναι να κόβουμε κλήσεις στους οδηγούς. Θέλουμε να συνετιστούν οι πολίτες και να καταλάβουν πως πρέπει να βοηθήσουν όλοι για μία καλύτερη πόλη».
Μάλιστα, ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, φαίνεται αποφασισμένος να αντιμετωπίσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης και κάνει λόγο για μέτρα που φτάνουν έως τον δακτύλιο και την απαγόρευση κυκλοφορίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης! «Εκτός από τις κλήσεις σκεφτόμαστε τις δαγκάνες και την αλλαγή του προστίμου σχετικά με τα διπλοπαρκαρισμένα. Το αυτοκίνητο δεν ευθύνεται μόνο για το κυκλοφοριακό, αλλά και για την ατμοσφαιρική ρύπανση. Σκεφτόμαστε τον δακτύλιο και την απαγόρευση κυκλοφορίας. Είναι μέτρα που παίρνονται σε όλες τις χώρες», δήλωσε.
Εξάλλου, αύριο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το παραεμπόριο με τη συμμετοχή της διοίκησης του δήμου, της δημοτικής αστυνομίας, της ελληνικής αστυνομίας, των εμπορικών επιμελητηρίων και του ΣΔΟΕ. «Θα πρέπει να απελευθερωθούν τα πεζοδρόμια από τα σεντόνια και να ησυχάσουν οι καταστηματάρχες από τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Η εισήγηση μας θα είναι να δημιουργηθούν ζώνες όπου θα εμπόριο θα γίνεται νόμιμα, να πληρώνετε έστω το ΦΠΑ», ανέφερε ο κ. Μπουτάρης.

Σχόλια