ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Δύο λεωφορειακές γραμμές, που θα εξυπηρετούν τις μετακινήσεις των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας από το κεντρικό κάμπους προς τις απομακρυσμένες μονάδες του και αντίστροφα, θέτει σε λειτουργία από σήμερα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με απόφαση των πρυτανικών αρχών.
Τα λεωφορεία και τα δρομολόγια μισθώνονται από το πανεπιστήμιο και θα εξυπηρετούν δωρεάν φοιτητές και προσωπικό, που θέλουν να μετακινηθούν προς την Γεωπονική Σχολή, με τερματισμό στη Θέρμη, και προς την Σχολή Καλών Τεχνών, με τερματισμό στη Μονή Λαζαριστών, ή να επιστρέψουν από τους αντίστοιχους δύο προορισμούς προς το κεντρικό κάμπους.
Οι γραμμές θα χρησιμοποιούν συγκεκριμένες, υπάρχουσες στάσεις του ΟΑΣΘ, αλλά η αφετηρία και ο τερματισμός τους θα γίνονται από χώρους του ΑΠΘ.
Συγκεκριμένα, η πρώτη γραμμή θα έχει αφετηρία την εσοχή της Γεωπονικής Σχολής, επί της Αγίου Δημητρίου, και θα διασχίζει την οδό Νέα Εγνατία, με κατεύθυνση τη Δασολογική Σχολή στο Φοίνικα, το Αγρόκτημα της Γεωπονικής Σχολής, το κτίριο του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, το Πλανητάριο, και θα καταλήγει στο νέο κτίριο των ΤΕΦΑΑ στη Θέρμη, από όπου θα επιστρέφει στο κάμπους του ΑΠΘ, και πάλι διαμέσου της οδού Νέα Εγνατία. Συνολικά θα πραγματοποιούνται πέντε δρομολόγια αναχώρησης και ισάριθμα επιστροφής. Οι ώρες αναχώρησης θα είναι στις 8.00, στις 11.00, στις 14.00, στις 17.00 και στις 20.00, ενώ οι ώρες επιστροφής στις 9.30, στις 12.30, στις 15.30, στις 18.30 και στις 21.15.
Η δεύτερη γραμμή, θα ξεκινά επίσης από την εσοχή της Γεωπονικής Σχολής, θα διασχίζει την περιφερειακή οδό με κατεύθυνση και τερματισμό τη Σχολή Καλών Τεχνών (στη Μονή Λαζαριστών), ενώ θα επιστρέφει στο κάμπους διά των οδών Λαγκαδά και Αγίου Δημητρίου. Θα πραγματοποιούνται έξι δρομολόγια αναχώρησης και ισάριθμα επιστροφής τις εξής ώρες: 07.45, 10.15, 12.45, 15.15, 17.45 και 20.15 (για αναχώρηση), καθώς και 09.00, 11.30, 14.00, 16.30, 19.00 και 21.15 (για επιστροφή. Στην συγκεκριμένη γραμμή δεν θα γίνονται στάσεις στο δρομολόγιο της αναχώρησης, παρά μόνο στα δρομολόγια των 7.45 και 12.45, κατά τα οποία τα λεωφορεία θα κάνουν στάσεις στα νοσοκομεία Παπανικολάου και Παπαγεωργίου. Κατά την επιστροφή θα γίνονται στάσεις κανονικά. Τα δρομολόγια δεν θα εκτελούνται κατά τις περιόδους που το πανεπιστήμιο είναι επίσημα κλειστό (καλοκαίρι, αργίες και Σαββατοκύριακα).