ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ “ΞΕΣΚΑΛΩΣΕΙ” ΤΟ ΕΡΓΟ…

ΕΙΔΙΚΟ ΘΕΜΑ : ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΩΜΗΣ Στην Αθήνα βρέθηκαν ο δήμαρχος Θερμαϊκού, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, με έναν σκοπό: Να βρεθεί τρόπος ώστε να επιταχυνθούν οι εργασίες στην κατασκευή αποχετευτικού συστήματος στο δημοτικό διαμέρισμα Επανομής. Ένα έργο που άρχισε πριν χρόνια, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και για το οποίο οι πιστώσεις κινδυνεύουν να χαθούν…

 

Συμμετείχαν σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Ιωάννης Αλεξανδρής, συναντήθηκε με τον Προϊστάμενο Μονάδας Β΄ Συντονισμού και Παρακολούθησης Έργων Περιβάλλοντος, Ελευθέριο Ψαρουδάκη, όπου συζητήθηκε η αναγκαιότητα επιτάχυνσης των διαδικασιών για την ολοκλήρωση του έργου, προϋπολογισμού 14.732.390€.

Ως τώρα έχει υλοποιηθεί μόνο το 25% των εργασιών, που προβλέπονται, ενώ έχει παραταθεί η ημερομηνία ολοκλήρωσής του μέχρι την 31-12-2011. Το ύψος συνδρομής από το Ταμείο Συνοχής ανέρχεται σε 11.049.293€.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξανδρή «υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθεί μέρος, ή και το σύνολο των δεσμευμένων για το έργο κοινοτικών πόρων, γι αυτό καταθέσαμε τις δικές μας προτάσεις και μπορώ να πω ότι, τελικά, το έργο θα προχωρήσει κανονικά, στο χρονοδιάγραμμα που ορίζεται από το Ταμείο Συνοχής».

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν οι Αντιδήμαρχοι Ιωάννης και Κώστας Βογιατζής, ο τέως Δήμαρχος Επανομής και Δημοτικός Σύμβουλος, Απόστολος Οικονομίδης, ο Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Επανομής, Αντώνης Καζάκης και η επιβλέπουσα  Πολιτικός Μηχανικός του έργου, Χρυσάνθη Γαλανοπούλου.