Ο Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ... ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Ο Κώστας Γκιουλέκας ορίστηκε αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών, με επικεφαλής τον Πάνο Παναγιωτόπουλο. Ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης θα πρέπει, τώρα, να ασχολείται με θέματα εξωτερικής πολιτικής, ταυτόχρονα με τη θέση του στο δημοτικό συμβούλιο, κάτι που, σύμφωνα με στελέχη της ΝΔ
"δε σημαίνει αντικρουόμενες ιδιότητες, αφού η Θεσσαλονίκη παίζει, ούτως ή άλλως, δυνατά στα εθνικά μας θέματα, τα οποία είναι πρώτα στην εξωτερική μας πολιτική".
Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος μετακινήθηκε απο εκπρόσωπος του κόμματος δίνοντας τη θέση του στον εως τώρα διευθυντή του “Ελεύθερου Τύπου” Γιάννη Μιχελάκη. Οι πληροφορίες θέλουν την αλλαγή αυτή για να αποκτήσει, επιτέλους, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μια διαφορετική γλώσσα επικοινωνίας από τη "συμβατική" του πρώην δημοσιογράφου.
Μετακίνηση και για τον Θόδωρο Καράογλου: Από αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών ορίστηκε αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας. Επίσης για τον Σταύρο Καλαφάτη: Από τον τομέα Μεταφορών, τον οποίο αναλαμβάνει ο βουλευτής Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος, μετακινήθηκε στον τομέα Ενέργειας.
Στο σχήμα εισήλθε, όπως αναμενόταν, και ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος αντικατέστησε τον Κώστα Κουκοδήμο στον τομέα Αθλητισμού.
Απο τους βουλευτές Βόρειας Ελλάδας ο Μαργαρίτης Τζίμας απο τη Δράμα ανέλαβε τομεάρχης Άμυνας με αναπληρωτή τον βουλευτή Έβρου Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, ενώ δύο διατηρούν τις θέσεις τους: Ο Γιώργος Κασαπίδης στον τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης κι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης Γραμματέας Προγράμματος.