Για σήμερα Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από τη δικαιοσύνη η απεργία. Κανονικά τα δρομολόγια σε ΟΣΕ και Προαστιακό.

* Στις 11 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Αβιγκντορ Λίμπερμαν.

* Στις 11 π.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22), συνάντηση του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, Μιχάλη Καρχιμάκη, με τον γενικό γραμματέα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ΕΣΚ , Φίλιπ Κόρντερυ. Στη συνάντηση, θα συζητηθεί η εμβάθυνση των σχέσεων ΕΣΚ και ΠΑΣΟΚ και η ενίσχυση της συνεργασίας τους σε θέματα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, όπως η πρωτοβουλία για τη θέσπιση ευρωομολόγου, η καθιέρωση ενός ευρωπαϊκού φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές κ.ά. Στη συνάντηση θα συμμετάσχει η υπεύθυνη για θέματα Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Πωλίνα Λάμψα.

* Στις 11 π.μ. στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Ολγας 198) ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης θα δεχθεί τη γενική πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Κάθριν Κέϋ, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

* Στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εξωτερικών, η ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών από τον εκπρόσωπο του υπουργείου, Γρηγόρη Δελαβέκουρα.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, αναβάλλεται η έναρξη των εργασιών συντήρησης των Καρυάτιδων, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, εξ αιτίας της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Ηράκλειο της Κρήτης, κλιμάκιο των Οικολόγων-Πράσινων με επικεφαλής την Ελεάννα Ιωαννίδου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, θα συναντηθεί με περιφερειακούς συμβούλους, καθώς και άλλους φορείς. Στις 6 μ.μ. συνάντηση με τον πρόεδρο ΤΕΕ Δ. Κρήτης και στις 7:30 μ.μ. συνάντηση με την επιτροπή αγώνα LAFONISI S.O.S., καθώς και με κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Λαφονησίου.

* Στις 12:30 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με το προεδρείο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

* Στις 12:30 μ.μ. στα Προπύλαια, πανεκπαιδευτικό συλλαλλητήριο με αφορμή της συμπλήρωση 20 χρόνων από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα.

* Στη 1 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθείτ ον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Αβιγκντορ Λίμπερμαν.

* Στη 1:30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας συνέντευξη Τύπου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, μέλους του Enterpise Europe Network, για την μεγάλη ημερίδα τουρισμού που διοργανώνει την Τετάρτη 19/1 στις 6 μ.μ., με θέμα: «Οικονομική ύφεση και Καλλικράτης. Η επόμενη ημέρα και το μοντέλο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης».

* Στις 2 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον υπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο.

* Στις 5 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τομ τον επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για θέματα Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών, Μισέλ Μπαρνιέ.

* Στις 5 μ.μ στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22), συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων του κόμματος με θέμα τη μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

* Στις 6 μ.μ. στο καφέ του βιβλιοπωλείου "Ιanos" (Σταδίου 24, Αθήνα) συζήτηση με θέμα: "Μετανάστευση και οικονομική κρίση" διοργανώνει η ερευνητική ομάδα για θέματα μετανάστευσης του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), με τις εκδόσεις ΚΡΙΤΙΚΗ. Ομιλητές θα είναι η αναπληρώτρια καθηγήτρια Λένα Διβάνη, Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγγραφέας, η καθηγήτρια Αντιγόνη Λυμπεράκη, Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Δρ. Θάνος Μαρούκης, ερευνητής Β' στο ΕΛΙΑΜΕΠ και η Δρ. Αννα Τριανταφυλλίδου, ερευνήτρια Α' στο ΕΛΙΑΜΕΠ και καθηγήτρια στο European University Institute της Φλωρεντίας. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης.

* Στις 6 μ.μ. στον χώρο του Δημαρχείου Αιτωλικού ενημερωτική ημερίδα στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» (Π.Υ. Μπαλτατζής), Αξονας 4, διοργανώνουν ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και η Τριχωνίδα Α.Ε. Η ενημέρωση θα αφορά την υλοποίηση του Τοπικού Προγράμματος "Προσέγγιση Leader", στις περιοχές των Νομών Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας και Λευκάδας, σύμφωνα με την από 10-10-2010 σχετική σύμβαση με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Επιλέξιμη περιοχή στο νέο διευρυμένο Δήμο Ι. Π. Μεσολογγίου, είναι η Δημοτική Ενότητα Αιτωλικού, δηλαδή οι τοπικές κοινότητες Αγίου Ηλία, Σταμνάς, Φραγγουλέϊκων, Χρυσοβεργίου (εκτός της Δημοτικής Κοινότητας Αιτωλικού).

* Στις 7 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, εκδήλωση με θέμα: «Μεταρρυθμίσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Ευρωπαϊκή Ενωση: αντλώντας τα αναγκαία διδάγματα από την κρίση», διοργανώνει το Ινστιστούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών ΙΣΤΑΜΕ-Ανδρέας Παπανδρέου. Κύριος ομιλητής ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών, Μισέλ Μπαρνιέ.

* Στις 7 μ.μ. ομιλία του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στην εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ-Ανδρέας Παπανδρέου.

* Στις 8:30 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» (Σταδίου 24, Αθήνα) ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, θα συμμετάσχει ως ομιλητής στην παρουσίαση του βιβλίου της δημοσιογράφου, Αριστοτελίας Πελών με τίτλο: «Ιδεολογία κατά Ρεαλισμού: Η Αμερικανική Πολιτική απέναντι στην Ελλάδα, 1963-1976» από τις Εκδόσεις POLIS.

* Στις 10 μ.μ. στο Cafe των Τεχνών Βάμμα Νυκτός (Ιάσωνος 155, Βόλος, τηλ.: 2410-39292) η Γιώτα Νέγκα συναντά φέτος για πρώτη φορά στη σκηνή τον Γιάννη Κούτρα σε ένα πρόγραμμα γεμάτο σπουδαία τραγούδια και συναρπαστικές ερμηνείες.