ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ

«Είναι βέβαιο ότι η κατάθεση του δεύτερου σχεδίου νόμου με καθυστέρηση 18 μήνες από τις εκλογές του Οκτωβρίου 2010 με βάση τις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης και σχεδόν 12 μήνες από τη λήξη του τελευταίου αναπτυξιακού νόμου δημιούργησε ...
από τη μία σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία των επιχειρήσεων και από την άλλη σημαντικές προσδοκίες για το περιεχόμενό του σε σχέση με τις εκάστοτε αναφορές της πολιτικής ηγεσίας».
Σ’ αυτή τη διαπίστωση προέβη ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, σχετικά με τη συζήτηση στην επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας «Ενίσχυση ιδιωτικών επενδύσεων για την οικονομική ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και την περιφερειακή συνοχή».
Τόνισε μάλιστα, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για ακόμη μία φορά αρκέστηκε σ’ ένα κείμενο γενικού περιεχομένου του οποίου η εφαρμογή απαιτεί την έκδοση 3 Π.Δ και 29 υπουργικών αποφάσεων.
«Ακόμη και η ένταξη των μεταφορικών επιχειρήσεων στον παρόντα αναπτυξιακό νόμο που ψηφίστηκε στο νομοσχέδιο των «Οδικών Εμπορευματικών Μεταφορών» παραμένει έωλη καθώς δε γίνεται καμία μνεία στο κείμενο του παραπάνω σχεδίου νόμου, αλλά παραπέμπεται στην έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης. Ελπίζω ότι η υπογραφή των αποφάσεων θα γίνει άμεσα και εντός του μηνός Ιανουαρίου καθώς σύμφωνα με το σχέδιο νόμου επίκειται άμεση προκήρυξη για την υποβολή προτάσεων τον Απρίλιο του 2011. Σε διαφορετική περίπτωση, κινδυνεύουμε να μην έχουμε ουσιαστικό Αναπτυξιακό Νόμο το πρώτο εξάμηνο του 2011, προσθέτοντας στη λίστα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ένα ακόμη αρνητικό επίτευγμα», κατέληξε.