Στο τέλος του 2014 ή το αργότερο στις αρχές του 2015 θα είναι έτοιμος ο βασικός κορμός του μετρό Θεσσαλονίκης, συνολικού μήκους 9,6 χλμ., δήλωσε χθες ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης. Ο ίδιος, ανέφερε μάλιστα πως το σύνολο του δικτύου των προβλεπόμενων γραμμών του μετρό, θα βρίσκεται σε λειτουργία εντός του 2018.

Υποθέτοντας ότι το νέο χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί χωρίς να υπάρξουν επιπλέον καθυστερήσεις, αυτό σημαίνει ότι το μετρό Θεσσαλονίκης θα ολοκληρωθεί… έντεκα χρόνια μετά την έναρξη των εργασιών (οι οποίες ξεκίνησαν το 2007). Μιλάμε δηλαδή για συνολική πρόοδο περίπου… 870 μέτρων για κάθε χρόνο εργασιών!
Ο κ. Μαγκριώτης, ο οποίος βρέθηκε στον σταθμό του μετρό «Ευκλείδης», έκανε λόγο για αγώνα που δίνεται ώστε να ξεπεραστούν τα μεγάλα προβλήματα στην κατασκευή, αλλά και για να ανακτηθεί ο χαμένος χρόνος των προηγούμενων ετών. Επιπλέον χαρακτήρισε το 2010 δύσκολη χρονιά για το μετρό Θεσσαλονίκης, ενώ υπογράμμισε ότι το 2011 αναμένεται να είναι σε πλήρη ανάπτυξη όλα τα εργοτάξια. Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι στο τέλος του 2011 θα υπάρξει ο ανάδοχος για την επέκταση της γραμμής προς την Καλαμαριά και διαβεβαίωσε ότι «τρέχουν» οι μελέτες για τις επεκτάσεις προς τη Δυτική Θεσσαλονίκη.
Τέλος, ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στις 37 απολύσεις στο μετρό Θεσσαλονίκης, διαβεβαιώνοντας ότι οι απολυθέντες θα απορροφηθούν σε άλλες θέσεις, όπου θα κριθεί αναγκαίο, είτε σε αρχαιολογικές ανασκαφές είτε σε κατασκευές γραμμών.