Απεργία για την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011, εξήγγειλαν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ, ενώ απειλούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους το επόμενο διάστημα, διαμαρτυρόμενοι για το νέο τρόπο φορολόγησής τους.
Σε ανακοίνωσή της, η πανελλήνια ομοσπονδία των πρακτόρων, η ΠΟΕΠΠΠ, ζητεί να καταργηθεί η υποχρέωση τήρησης βιβλίων την οποία προβλέπει ο νέος φορολογικός νόμος.
«Το υπουργείο (Οικονομικών) δεν έχει βρει την απαιτούμενη λύση στο φορολογικό μας πρόβλημα που προέκυψε από ...την μεταφορά των πρακτορείων στο λογιστικό προσδιορισμό», αναφέρει η ΠΟΕΠΠΠ και σημειώνει:
«Πρόσφατα καλέσαμε τους αρμόδιους και τους ενημερώσαμε για την απόφαση της γενικής συνέλευση για απεργία στις 7 και 8 Ιανουαρίου και επαναλαμβανόμενες σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να αποφασίσουν την επίλυση του προβλήματός μας για όσο καιρό και αν χρειαστεί».
Οι πράκτορες ζητούν επίσης την αποκλειστική διάθεση όλων των παιχνιδιών της ΟΠΑΠ μέσα από τα πρακτορεία, φοβούμενοι την απελευθέρωση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών που σχεδιάζει η κυβέρνηση.