ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τρελάθηκαν οι εκδότες! Ζητούν μείωση της τάξης του 15% στους μισθούς των δημοσιογράφων, πενθήμερη εργασία, κανονικό οκτάωρο και... μονοεργασία (όπως λέμε... Monorail)! Από τη συνάντηση απουσίαζε η ΕΣΗΕΜ-Θ, αφού η πλειοψηφία του δ.σ. της Ένωσης αποφάσισε πως δεν χρειάζεται να παραβρεθεί, ως παρατηρητής κάποιο μέλος, αν και είχε το δικαίωμα.

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν από τους εκδότες ήταν δύο: Η πρώτη από τον Γιώργο Μπόμπολα προβλέπει μειώσεις αποδοχών κατά 15% και μείωση αποδοχών για την εργασία Κυριακής. Η δεύτερη από τον Σταύρο Ψυχάρη που συμφωνεί σε 0% αυξήσεις και όχι απολύσεις, αρκεί να συμφωνηθεί μια μόνο εργασία με μισθό για τους δημοσιογράφους, κυλιόμενο 8ωρο ανεξαρτήτως ημέρας εργασίας στο 7ήμερο και μείωση κατά 75% στην αποζημίωση της συνταξιοδότησης.
Την ίδια στιγμή, η ΕΣΗΕΜ-Θ έχει κληθεί να συμμετάσχει σε μονομερή συζήτηση με την ιδιοκτησία του Αγγελιοφόρου, η οποία προτείνει επιχειρησιακές συμβάσεις. Παρόμοια πρόταση είχε γίνει και από την εκπρόσωπο της ιδιοκτησίας της "Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής", η οποία απορρίφθηκε από τους εργαζομένους.