Στους οκτώ του Κυπέλλου Ελλάδος ο ΠΑΟΚ. Έστω και δύσκολα κέρδισε τον μαχητικό ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1 στην Τούμπα (μήπως πρέπει να πούμε τον μαχητικό Μπακαγιόκο;) και πέρασε στην επόμενη φάση, χωρίς να πιάσει μεγάλη απόδοση. Όταν έχεις στόφα μεγάλης ομάδας, όμως... Ο ΠΑΟΚ ήταν σαφώς χειρότερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά ήταν τυχερός να προηγηθεί μόλις στο 3 με αυτογκόλ των παικτών των Ιωαννίνων και ήταν πιο ομάδα, αφού το έδειξε στο δεύτερο γκολ και στις δύο αντεπιθέσεις του.
Ο ΠΑΟΚ είχε λιγότερες ευκαιρίες και δεν έπαιζε καλά. Όταν, όμως, έβγαινε μπροστά, έδειχνε διαφορά ποιότητας. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν, για άλλη μία φορά, πως είναι ομάδα Σούπερ Λιγκ: Με καλή άμυνα, περιόρισαν τις τυχόν επιθετικές βλέψεις του Δικεφάλου κι έβγαιναν σε καλές γρήγορες αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές, σε σουτ του Μπακαγιόκο, είχαν και δοκάρι. Όμως, ο ΠΑΟΚ, με μια φάση όνειρο (τη μοναδική), έκανε το 2-0 κι έβαλε τα θεμέλια της πρόκρισης. Ο ΠΑΣ δικαιούνταν ένα γκολ και το πέτυχε.
Έτσι η περσινή έκπληξη δεν είχε συνέχεια κι ο ΠΑΟΚ πάει σε διακοπές Χριστουγέννων χαρούμενος...

Τα γκολ


3 Βάντερσον 1-0(α)


43 Αθανασιάδης 2-0


53 Μπακαγιόκο 2-1

Λεπτό προς λεπτό

2ο Ημίχρονο
90+3 Λήξη του αγώνα στην Τούμπα
90+1 Κίτρινη στον Τσιρίλο
88 Κίτρινη στο Βιερίνια, που απομάκρυνε τη μπάλα μετά από φάουλ που έκανε
86 Κίτρινη στο Σκούφαλη για διαμαρτυρία
84' Επέλαση του Μπακαγιόκο από δεξιά, που περνάει τρεις παίκτες, αλλά τη χαμηλή του σέντρα διώχνει σε κόρνερ ο Χαλκιάς
76 Σουτ του Φωτάκη, έξω από την περιοχή, η μπάλα θα περάσει άουτ
75 Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Φιλομενο στη θέση του Σαλπιγγίδη.
71 Αλλαγές για τον ΠΑΣ. Μπαίνουν οι Ανδράλας, Βαγγελής, στη θέση των Κυριάκου, Ντε Βινσέντι
64 Σουτ του Ελ Ζαρ έξω από την περιοχή, η μπάλα κοντράρει και καταλήγει κόρνερ.
63 Ο Ελ Ζαρ σκοράρει αλλά υποδεικνύεται σε θέση οφσάιτ. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ έχει φύγει κανονικά και δεν υπάρει οφσάιτ.
61 Ο Μπακαγιόκο μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, προσπαθεί να γυρίσει σε θέση διαγώνια δεξιά από την εστία, παρά το τράβηγμα της φανέλας από τον Σαβίνι, στέκεται όρθιος, σουτάρει κι ο Χαλκιάς σώσει τον ΠΑΟΚ από την ισοφάριση.
60 Αλλαγή για τον ΠΑΣ: Ο Τζιάνης στη θέση του Σαλμά.
57 Τετ α τετ Σαλπιγγίδη Σικαλιά, προλαβαίνει και μπλοκάρει ο τερματοφύλακας των Ιωαννίνων.
52 Γκολ για τα Γιάννινα. Από λάθος της άμυνας πήρε τη μπάλα ο Μπακαγιόκο, που πέρασε στην περιοχή από αριστερά διαγώνια θέση και πλάσαρε τον Χαλκιά για να κάνει το 2-1
49 Σέντρα του Βιερίνια από τα δεξιά, προλαβαίνει ο Σικαλιάς ένα μέτρο πριν τη γραμμή τέρματος το πλασέ του Σαλπιγγίδη.
48 Κίτρινη στον Ντε Βιντσέντι
46' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία από δεξιά (σχεδόν στο κόρνερ), μπλοκάρει δύσκολα ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ.
46 Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Ελ Ζαρ στη θέση του Κριστιάνο.
46 Έναρξη β μέρους





1o Ημίχρονο:
45+1' Λήξη ημιχρόνου στην Τούμπα.
45' Ένα λεπτό οι καθυστερήσεις στο πρώτο μέρος.
42' Γκολ για τον ΠΑΟΚ: Πολύ καλός συνδυασμός των παικτών του δικεφάλου από δεξιά, έκαναν το τρίγωνο Κοντρέρας, Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, ξανά ο Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης κι ο Κλάους, με πλασέ, το 2-0
34' Δοκάρι για τον ΠΑΣ. Ο Μπακαγιόκο σούταρε από διαγώνια δεξιά θέση έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Χαλκιάς ακούμπησε λίγο τη μπάλα και αυτή κατέληξε στο δοκάρι.
22' Καλή εκτέλεση φάουλ από τον Κυργιάκο για τον ΠΑΣ, σε θέση αριστερά έξω από την περιοχή, διώχνει χαμηλά σε κόρνερ ο Χαλκιάς.
18' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Σαβίνι στη θέση του Μπουσαϊντί.
15' Ο ΠΑΟΚ παίζει με δέκα, καθώς ο Μπουσαϊντί δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ετοιμάζεται ως αλλαγή ο Σαβίνι. Πρώτη διάγνωση για τον Μπουσαϊντί: Θλάση.

14' Ο Μπουσαϊντί στην προσπάθειά του να ξεφύγει, στη φάση του ΠΑΣ, τραυματίστηκε. Αποχωρεί με το φορείο.
13' Ευκαιρία για τον ΠΑΣ. Ο Μπουσαϊντί χάνει τη μπάλα επειδή έπαθε τράβηγμα και πήραν οι του ΠΑΣ. Δεν τηρούν το φερ πλέι και συνεχίζουν. Ο Σιαλμάς από αριστερά πέρασε τον Τσιρίλο, μπήκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά τον πρόλαβε ο Κοντρέρας και τον έκοψε καθαρά λίγο πριν πλασάρει τον Χαλκιά.
3' Γκολ για τον ΠΑΟΚ. Γύρισμα του Βάντερσον για τον Σικαλιά, που δεν μπορεί να διώξει την μπάλα, με συνέπεια να καταλήξει στο βάθος της εστίας του.
1' Ξεκίνησε η αναμέτρηση,

Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Χαλκιας, Μπουσαιντί(18 Σαβίνι), Γκαρσία, Τσιριλο, Σαλπιγγίδης(75 Φιλομένο), Κοντρέρας, Φωτάκης, Βιερίνια, Σακελλαρίου, Αθανασιάδης Κριστιάνο(46 Ελ Ζαρ).
ΠΑΣ Γιάννινα: Σικαλιάς, Ντάσιος, Πάντος, Μιχαήλ, Κυριάκος(71 Ανδράλας), Σιαλμάς(60 Τζιάνης), Σκουφαλης,, Ντε Βινσέντι(71 Βαγγελής), Μπακαγιόκο, Κειτα, Βάντερσον