Γενναίο, αγωνιστή, έντιμο, καθαρό μαχητή και παλικάρι χαρακτήρισε, στη δήλωσή του, για το θάνατο του προέδρου του ΕΚΘ, τον Νίκο Γιαννόπουλο, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης. Όπως τόνισε, «όσες πολιτικές διαφορές και αν έχεις με κάποιον, σε τέτοιες στιγμές δεν μπορείς παρά να καταθέτεις λόγια ψυχής, λόγια αληθινά».
Ο κ. Ψωμιάδης πρόσθεσε πως «σήμερα η τοπική αυτοδιοίκηση και ο κόσμος των εργαζομένων έχασαν έναν δικό τους άνθρωπο, έναν γενναίο άνθρωπο. Ο Νίκος ήταν για μένα ένας σπουδαίος «αντίπαλος» στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.  Πέρα από τις πολιτικές μας διαφορές, ήταν ένας έντιμος και καθαρός μαχητής, παλικάρι του συνδικαλιστικού κινήματος. Ο Νίκος ήταν η ψυχή του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Αγωνίστηκε για τα συμφέροντα των πολιτών της Θεσσαλονίκης με ανιδιοτέλεια, με «ψυχή», χωρίς προσωπικές εμπάθειες. Πάλεψε για τα δικαιώματα των εργαζομένων σε εξαιρετικά δύσκολες εποχές. Ο αγωνιστής Γιαννόπουλος θα λείψει από τη Θεσσαλονίκη τα χρόνια που έρχονται».
Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης υπογράμμισε πως «δεν ήταν τυχαίο ότι ο Νίκος έφυγε σήμερα, την ημέρα του τελευταίου Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, καθώς ολοκληρώνεται ο κύκλος 16 χρόνων της αιρετής νομαρχιακής αυτοδιοίκησης». Κι εξέφρασε  θερμά κι ολόψυχα συλλυπητήρια στη σύζυγό του, στις δύο κόρες του και στους οικείους του.