Για σήμερα Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010, στη Θεσσαλονίκη είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Στις 11 π.μ., Το Αιματολογικό-Ογκολογικό τμήμα της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ θα επισκεφθεί η εντεταλμένη νομαρχιακή σύμβουλος στον Τομέα Νεολαίας και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της νομαρχίας Θεσσαλονίκης Χριστίνα Κελεσίδου, ως εκπρόσωπος του νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη. Μαζί της θα είναι μέλη του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Πνοή – Φίλοι εντατικής θεραπείας παιδιού».

* Στις 6 μ.μ., Θεατρικό και εικαστικό εργαστήριο για μαθητές Ε’-Στ΄Δημοτικού και Α’-Β’ Γυμνασίου, διοργανώνει το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ.

* Στις 6.30 μ.μ., ο ΣΥΓΑΠΑ, στα πλαίσια της οργάνωσης από τη ΧΑΝΘ, ενημερωτικών συνεδριάσεων-σεμιναρίων για μονογονεικές οικογένεις, γονείς μόνους αλλά και άλλους νέους και σύγχρονες οικογένειες και άλλους ενδιαφερόμενους, διοργανώνει παρουσίαση με φίλμ μικρού μήκους και συζήτηση, επάνω σε θέματα διαζυγίου, πατρότητας, γονικής ισότητας και οικογενειακά-δικαστικά θέματα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΧΑΝΘ.

* Στις 7.30 μ.μ., το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο διοργανώνει «Αφιέρωμα για τα 2.500 χρόνια από τη μάχη του Μαραθώνα (490 π.Χ.)». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Νέου Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, με ομιλητές τους: Ιωάννη Ξυδόπουλο, Επίκουρο Καθηγητή της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας στο Α.Π.Θ. και Νίκο Γιαννακόπουλο, Λέκτορα Αρχαίας Ιστορίας στο Α.Π.Θ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

* Στις 8 μ.μ., Το "f 14 - κοινόν φωτογράφων" στα πλαίσια της διοργάνωσης “Φεστιβάλ Φωτογραφίας CONtrast” σας προσκαλεί στην έκθεση φωτογραφίας "εικόνες με αφορμή τον ιμπρεσσιονισμό" Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 8 μ.μ., στη Γκαλερί του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης , Λεωφόρος Στρατού 2Α.

* Στις 8 μ.μ., «Κουβέντα στο μπαράκι» με τον συγγραφέα-δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη διοργανώνεται απόψε στις 8 το βράδυ, στο μπαρ «Ανατολικό», στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς (Μεταμορφώσεως 40). Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Καλαμαριάς και οι εκδόσεις «Μεταίχμιο» με αφορμή το νέο μυθιστόρημα του Κ. Βαξεβάνη «Ο άνθρωπος του τείχους». Την παρουσίαση και το συντονισμό θα κάνει ο Γιάννης Τσολακίδης.

* Στις 8.30 μ.μ., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Αλέξης Μινωτής» στο δήμο Αμπελοκήπτων, η παράσταση με το έργο «Τα Χριστούγεννα του θείου Σκρουντζ». Μιούζικαλ από την ομάδα μοντέρνου χορού της Τίτη Κορδέλ.