Το έκριναν αποδοτικό το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εκεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και είπαν να το καταργήσουν! Το Τμήμα, το οποίο επιλήφθηκε άνω των 1.500 ποινικών υποθέσεων με επιτυχία, θα δώσει τη θέση του σε μια υπηρεσία για το ηλεκτρονικό και οικονομικό έγκλημα!

Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στον Αγγελιοφόρο, με σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε τις προηγούμενες ημέρες, το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης καταργείται, ενώ από το Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος της Θεσσαλονίκης μεταφέρεται στην Αθήνα το «κομμάτι» που αφορά σε υποθέσεις λαθρεμπορίου τσιγάρων (μιας και η Βόρεια Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει τέτοιες υποθέσεις!).
Το τραγελαφικό είναι ότι το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που θα καταργηθεί στις αρχές του 2011, ιδρύθηκε το. 2005 κι έχει στην αρμοδιότητά του όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και το Βόρειο Αιγαίο. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του μέχρι και σήμερα έχει παρατηρηθεί αύξηση της τάξης του... 868% στις υποθέσεις που αντιμετώπισε, παρά τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό.
Άντε και εις ανώτερα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη!