ΩΡΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η αποκομιδή των σκουπιδιών, στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Όψη άλλαξε και η κεντρική αγορά, καθώς απομακρύνθηκαν οι μεγάλοι όγκοι απορριμμάτων που είχαν συσσωρευτεί το τελευταίο δεκαήμερο, ενώ το πρόβλημα παραμένει στις ...
γειτονές -ειδικά στη Μπότσαρη και στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού.
Η αποκομιδή στα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Θεσσαλονίκης συνεχίζεται. Οι μεγαλύτερες ποσότητες σκουπιδιών παραμένουν στην Ανω Πόλη.
Σύμφωνα με τη νέα εκτίμηση του απερχόμενου αντιδημάρχου Καθαριότητας, Κώστα Καζαντζίδη, η πόλη θα έχει καθαρίσει μέχρι την Παρασκευή, παραμονή Πρωτοχρονιάς. Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «από χθες ο στόλος των απορριμματοφόρων του Δήμου ενισχύθηκε με οκτώ ακόμη οχήματα από τον Δήμο Πανοράματος και τον Σύνδεσμο ΟΤΑ». Γνωστοποίησε πως ο ΧΥΤΑ της Μαυρορράχης θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι τις 9 το βράδυ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, προκειμένου να διευκολυνθεί και να επιταχυνθεί η διαδικασία μεταφοράς των σκουπιδιών.
Επίσης, μετά από συνεννόηση του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη με δημάρχους γειτονικών δήμων αναμένεται να συμμετάσχουν στο έργο της αποκομιδής άλλα 15 απορριμματοφόρα από τους Δήμους Καλαμαριάς, Συκεών, Θέρμης και Κορδελιού.

από το ΑΠΕ-ΜΠΕ