Για σήμερα Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

* Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η σημερινή.

* Αρχίζει σήμερα και θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου η καταβολή των οικογενειακών πολυτεκνικών επιδομάτων - επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, πολυτεκνικό επίδομα τρίτεκνης οικογένειας Ν. 3631/08, ισόβιες συντάξεις και εφ άπαξ παροχής 2.000 ευρώ Ν. 3454/2006 του ΣΤ' διμήνου 2010 σε 436.337 οικογένειες, ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΓΑ Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στα 132.256.754,45 ευρώ.

* Αρχίζει σήμερα στα Σκόπια η τέταρτη τριήμερη συνδιάσκεψη των Πράσινων στη Βαλκανική Χερσόνησο με θέμα: «Πρασινίζοντας τις οικονομίες των Βαλκανίων». Από τους Οικολόγους-Πράσινους θα συμμετάσχει ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, ευρωβουλευτής, και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μαζί με στέλεχη του κόμματος. Οι άλλες συνδιασκέψεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και στην Κωνσταντινούπολη αντιστοίχως.

* Αρχίζει σήμερα στην Πάφο της Κύπρου κοινή επιστημονική διημερίδα μεταξύ των Δικηγορικών Συλλόγων Πάφου και Θεσσαλονίκης.

* Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου του 2011 η υποβολή της συμπληρωμένης δήλωσης παραγωγής, επεξεργασίας, εμπορίας, αμπελοοινικών προϊόντων, στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση τα έντυπα έχουν αποσταλεί στους ενδιαφερομένους. Περισσότερες πληροφορίες στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης, τηλ: 2310-984-183.

* Στις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ. στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα, ημερίδα των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ με προσκεκλημένους τους νεοεκλεγέντες περιφερειάρχες και δημάρχους της χώρας και θέμα: «Ευρωπαϊκή Διάσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

* Στις 11 π.μ. συνάντηση της υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννας Διαμαντοπούλου, με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

* Στις 11:30 π.μ. στο ξενοδοχείο Divani Caravel, ομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στο συνέδριο που διοργανώνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με θέμα: «Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Πολιτική και Τοπική Αυτοδιοίκηση».

* Στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών, συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση, θα έχει σήμερα ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης. Στη συνάντηση θα συζητηθεί η μετάβαση στη νέα αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση και στην εφαρμογή του «Καλλικράτη».

* Στις 12:15 μ.μ. στο ξενοδοχείο Divani Caravel, συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Περιφερειακή Πολιτική, Γιοχάνες Χαν.

* Στη 1 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη.

* Στις 2 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

* Στις 2 μ.μ. η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννας Διαμαντοπούλου, θα συμμετάσχει στην πρώτη συνεδρίαση της Νέας Εφορείας των Γενικών Αρχείων του Κράτους (Δάφνης 61, Π. Ψυχικό).

* Στις 4 μ.μ στην έδρα του ΚΚΕ στον Περισσό, η γενική γραμματέας του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, θα συναντηθεί με τους απολυμένους στο ΜΕΤΡΟ.