Ανθρωπιστική βοήθεια, για τους μαθητές της Ακτής Ελεφαντοστού, ξεκινά αύριο, από τη Θεσσαλονίκη, για την μακρινή αυτή χώρα. Η διεύθυνση Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, στήριξε έμπρακτα την αδελφοποίηση – υιοθεσία που έγινε στις 1 Νοεμβρίου 2001 μεταξύ του Πειραματικού Σχολείου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Σχολείου της Ακτής Ελεφαντοστού, στο οποίο διδάσκεται η Ελληνική γλώσσα και φέρει την επωνυμία «ΕΛΛΑΣ». Στο Σχολείο φοιτούν περίπου 600 μαθητές ηλικίας 5 μέχρι 14 ετών. Τα παιδιά αυτά είναι από πολύ φτωχές οικογένειες των οποίων οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η διεύθυνση Εκπαίδευσης λόγω της μεγάλης ανάγκης στήριξης του Σχολείου αυτού καθώς επίσης και του δεύτερου Ελληνικού σχολείου «ΕΛΛΑΣ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», ανέλαβε και φέτος όπως και κάθε χρόνο, την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας για τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους που περιλαμβάνει σχολικό υλικό (τσάντες, στυλό, μολύβια, ξυλομπογιές, κηρομπογιές).
Η αποστολή θα ξεκινήσει για το μακρινό της ταξίδι αύριο (Τρίτη) 21 Δεκεμβρίου, στις 10:00 από την είσοδο του Θεάτρου Κήπου (οδός Νικολάου Γερμανού – έναντι πλατείας Χ.Α.Ν.Θ.), παρουσία του Δημάρχου Β. Παπαγεωργόπουλου, της Γενικής Προξένου της Ακτής Ελεφαντοστού  Μ. Κεσεσίογλου, της εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου σε θέματα Παιδείας Λουκρητίας Μεϊμαρίδου και υπηρεσιακών παραγόντων.