ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Την άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά του πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ηλία Κουσκουβέλη, τριών αντιπρυτάνεων, μιας διοικητικής υπαλλήλου και δύο φοιτητών ζητά ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γιάννης Πανάρετος! Τους κατηγορεί ότι, σύμφωνα με πόρισμα του γενικού επιθεωρητή διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, είχαν προσλάβει καθαρίστριες στο Πανεπιστήμιο με συμβάσεις που δεν ήταν σύννομες!

Η υπόθεση είχε απασχολήσει τη δημοσιότητα το χρόνο που πέρασε. Πήρε, μάλιστα, διαστάσεις, μετά τη μαφιόζικη επίθεση κατά της καθαρίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα,  με βιτριόλι. Ακολούθησαν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες η ανάθεση υπηρεσιών καθαριότητας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας δεν ήταν σύννομη. Μάλιστα, υπήρξαν και δικαστικές αποφάσεις υπέρ των καθαριστριών...
Ακολούθησε έρευνα των  Επιθεωρητών  Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης  κ.κ.  Ιωάννας Τηλικίδου
και Ευάγγελου Τσέλιου, η οποία διαβιβάστηκε στο υπουργείο Παιδείας. με έγγραφο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή.
Με βάση το πόρισμα των ελεγκτών, ο υφυπουργός ζήτησε, χθες, εγγράφως, από τον νυν πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, να ασκήσει πειθαρχική δίωξη, σύμφωνα με  τα αναφερόμενα
στην Έκθεση κατά των μελών του Πρυτανικού Συμβουλίου και ειδικότερα κατά:
*  του τέως Πρύτανη Ηλία Κουσκουβέλη,
* του  τέως Αντιπρύτανη Στυλιανού Κατρανίδη,
* του  τέως  Αντιπρύτανη  Αθανασίου Νούλα,
* του τέως Αντιπρύτανη Δημητρίου Σουμπενιώτη,
* της  εκτελούσας  καθήκοντα  Προϊσταμένου  Γραμματείας  Αγγελικής Πασχαλούδη ‐ Καλτσά,
* των εκπροσώπων των Φοιτητών Δημητρίου Αγγελάκη και Βασιλείου Γεωργιάδη
Οι επτά κατηγορούνται ότι σύναψαν σύμβαση "παρά τα οριζόμενα στο άρ. 3 του ν. 2522/1997" και δε συμμορφώθηκαν αμέσως με την "υπ' αριθμ. 571/2008 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου Επικρατείας", ότι πήραν την απόφασή τους αυτή με ανεπαρκή αιτιολόγηση, προχώρησαν σε ανάθεση μηνιαίων συμβάσεων "με οικονομικό αντικείμενο που  ήταν  υπό  αίρεση  κατόπιν άσκησης  ένδικων  μέσων  που  δεν  είχαν τελεσφορήσει".

Το έγγραφο του υφυπουργού Παιδείας, μπορείς να το διαβάσεις με κλικ εδώ.