ΠΑΜΕ: 130.000 ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μείωση των τιμολογίων στις ΔΕΚΟ κατά 30%, έκτακτη εισφορά ύψους 1.000 ευρώ για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αύξηση του επιδόματός τους από τον ΟΑΕΔ σε 1.120 ευρώ, έναντι 456 ευρώ σήμερα, δωρεάν μεταφορά τους με τις συγκοινωνίες και ...τη δημιουργία κρατικών πρατηρίων με είδη τροφίμων, ένδυσης και υπόδησης, ζητούν οι άνεργοι και απλήρωτοι εργαζόμενοι του νομού Θεσσαλονίκης, που σήμερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από υποκατάστημα του ΟΑΕΔ στο κέντρο της πόλης.
Οι άνεργοι και απλήρωτοι εργαζόμενοι που συγκεντρώθηκαν έξω από το υποκατάστημα του οργανισμού, διασχίζοντας την Εγνατία, χωρίς να κλείσουν το δρόμο, κατευθύνθηκαν στο κεντρικό υποκατάστημα του ΙΚΑ στην πλατεία Αριστοτέλους, ζητώντας να μην τους «κοπεί» η ιατρική τους περίθαλψη.
«Είναι κατάντια για την κοινωνία μας ένα στους έντεκα να αναγκάζεται να πηγαίνει στα συσσίτια», τόνισε το στέλεχος του ΠΑΜΕ, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, προσθέτοντας ότι «όχι μόνο η πλειοψηφία των πολιτών ζει με την οικονομική ανέχεια να τον βαραίνει, αναγκάζεται κιόλας να του θίγουν την αξιοπρέπεια παρόλο που εργάζεται σκληρά».
Όπως είπε ο ίδιος, τα επίσημα στοιχεία λένε ότι το εργατικό δυναμικό της Θεσσαλονίκης ανέρχεται σε 650.000, με τους άνεργους να φθάνουν τους 130.000, ήτοι ποσοστό άνω του 25%. Διευκρίνισε μάλιστα ότι η ανεργία σε γυναίκες και νέους, υπερβαίνει το 30%.
Πάντως, ο ίδιος εκτιμά ότι ο αριθμός των ανέργων είναι πολύ μεγαλύτερος και τόνισε ότι ο βραχνάς της ανεργίας ξεκίνησε να χτυπά με γοργό ρυθμό και τους αυτοαπασχολούμενους.