"ΜΥΡΙΖΕΙ" ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ

Η βόμβα, που εξερράγη στους Αμπελόκηπους, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, ήταν βάρους περίπου 10 κιλών και περιείχε μίγμα ANFO και ΤΝΤ, ή ζελατοδυναμίτιδα, υλικά που είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν ο ...
«Επαναστατικός Αγώνας» στη βομβιστική επίθεση στο Χρηματιστήριο Αθηνών τον Σεπτέμβριο του 2009 και στην προσπάθεια ανατίναξης της Τράπεζας Citibank τον Φεβρουάριο του ίδιου χρόνου στην Κηφισιά. Ακόμη μεγάλες ομοιότητες υπάρχουν και με τις βομβιστικές επιθέσεις του «Επαναστατικού Αγώνα» στο Υπουργείο Απασχόλησης στην οδό Πειραιώς στις 2 Ιουνίου 2005, στην πλατεία Συντάγματος στις 12 Δεκεμβρίου 2005, αλλά και την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην οδό Δοξαπατρή στο Κολωνάκι, κοντά στο σπίτι του τότε υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη, όπου και οι βόμβες είχαν μπει σε μηχανάκια και σε ποδήλατο αντίστοιχα. Η τελευταία είχε ενεργοποιηθεί με τηλεχειρισμό.
Παράλληλα με αυτήν την βομβιστική επίθεση επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι της ΕΛΑΣ ότι ο επόμενος στόχος ένοπλης οργάνωσης θα σχετίζεται με την Δικαιοσύνη, χωρίς να κατορθώσουν πάντως να προλάβουν το χτύπημα. Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με μαρτυρίες που είχαν συγκεντρώσει προσφάτως οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προ δύο περίπου μηνών είχαν εντοπισθεί ύποπτες κινήσεις στο Εφετείο Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως, δύο ατόμων, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για την δράση της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».