Για σήμερα Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Πανελλαδική ημέρα δράσης της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων η σημερινή. Στη Θεσσαλονίκη έχει προγραμματιστεί μηχανοκίνητη πορεία προς τις φυλακές Διαβατών.

* Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατατίθεται σήμερα στην οικονομική επιτροπή της Βουλής το πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά και τις ΔΕΚΟ.

* Τελευταία ημέρα η σημερινή κατά την οποία οι φορολογούμενοι μπορούν να προσέλθουν στις ΔΟΥ για την έκδοση των εκκαθαριστικών τους σημειωμάτων προκειμένου να ενταχθούν στη ρύθμιση που αφορά στην εκούσια κατάργηση φορολογικών διαφορών.

* Από σήμερα έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2010 η εφαρμογή του εορταστικού ωραρίου των καταστημάτων της Θεσσαλονίκης.

* Στις Βρυξέλλες βρίσκονται από σήμερα και για δύο ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας και η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, προκειμένου να συμμετάσχουν στις εργασίες των Συμβουλίων Εξωτερικών Υποθέσεων και Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

* Στην Κούβα βρίσκεται σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, οποίος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα έχει συναντήσει τόσο με τον ομόλογό του όσο και με εκπροσώπους άλλων παραγωγικών υπουργείων με στόχο την ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών δεσμών των δύο χωρών. Σήμερα ο κ. Κουβέλης θα έχει συνάντηση με τον Κουβανό ομόλογό του Rodrigez Barrera, με τον οποίο αναμένεται να υπογραφεί Κοινή Δήλωση συνεργασίας Ελλάδας-Κούβας. Επίσης, σήμερα θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Βιομηχανίας και Τροφίμων Fray Moya.

* Στις 8:30 π.μ. στο ξενοδοχείο "Πεντελικόν" συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Victor Orban.

* Στις 9 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ. οι εξετάσεις για την άδεια άσκηςη επαγγέλματος φαρμακοποιού περιόδου Δεκεμβρίου 2010 στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Εργαστήρια Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων (2ος όροφος του κτιρίου Βιολογίας Φαρμακευτικής στο ΑΠΘ), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

* Στις 10:30 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον γενικό γραμματέα της προεδρίας της γαλλικής Δημοκρατίας, Claude Gueant.

* Στις 11 π.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδριάζουν με διευρυμένη σύνθεση, οι Κοινοβουλευτικοί Τομείας (ΚΤΕ) Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου οι βουευτές να ενημερωθούν από τους υπουργούς, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Λούκα Κατσέλη για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας».

* Στις 12 το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για τον επενδυτικό νόμο. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον υπουργό και την επιστημονική ομάδα τεκμηρίωσης του επενδυτικού νόμου.

* Στις 12 το μεσημέρι στον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) - Πλατεία Μοριχόβου 1, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη - συνέντευξη Τύπου του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) για την παρουσίαση της κάρτας Θεσσαλονίκης - της κάρτας αγοράς, «THESS BONUS CARD», της πρώτης εκπτωτικής loyalty (εικονοκάρτας).

* Στις 12 το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ, σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας, για την διοργάνωση της Έκθεσης "Δικτατορία, η Έντυπη Αντίσταση", θα δοθεί στο μέγαρο του ΜΙΕΤ, Αγ.Κωνσταντίνου 20 και Μαινάνδρου.

* Στη 1.30 μ.μ., Μουσικό παραμύθι « Οι καρκάντζαλοι στο Μύλο» από τους παραμυθάδες Ανθή Θάνου και Παναγιώτη Κούλελη για τους μαθητές του 2ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, του 2ου Νηπιαγωγείου και των 1ου 10ου , 12ου Ολοήμερων Νηπιαγωγείων, στο Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης.

* Στις 2 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί τον πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ), Γιώργο Καρατζαφέρη.

* Στις 2 μ.μ. στη Βουλή, η δεύτερη συνεδρίαση της Εθνικής Διακομματικής Επιτροπής για την Παιδεία από την υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησηας και Θρησκευμάτων, Αννα Διαμαντοπούλου.

* Στις 4 μ.μ. στην ΕΤ1 ο Τηλεμαραθώνιος της UNICEF για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού (11 Δεκεμβρίου). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ετήσιος εορτασμός, δίνει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους, να επικεντρώσουν την προσοχή όλων στα παιδιά και τις ανάγκες τους. Είναι μία ευκαιρία για τους μικρούς μας φίλους να εκφράσουν τις ανησυχίες, τα όνειρα και τις απόψεις τους, και για τους μεγάλους να δουν πώς οι μικροί μας φίλοι βλέπουν την κατάσταση των παιδιών σε όλο τον κόσμο, αλλά και να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και τη συμβολή τους για ένα καλύτερο αύριο.

* Στις 5 μ.μ. στο ξενοδοχείο Hyatt στη Θεσσαλονίκη κλειστή σύσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων στη Θεσσαλονίκη. Το βράδυ ομιλία του κ. Σαμαρά σε δείπνο με τη συμμετοχή εκπροσώπων των πέντε ξένων Επιμελητηρίων (Ελληνοαμερικανικό, Ελληνοβρετανικό, Ελληνογερμανικό, Ελληνοϊταλικό, Ελληνοϊσπανικό).

* Στις 5 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) σύσκεψη της ΠΑΣΚΕ Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

* Στις 6.30 μ.μ., «Εορταστικές Μελωδίες» από τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» στο Δημοτικό Ωδείο Νεάπολης.

* Στις 7.30 μ.μ., ο Σύνδεσμος των «Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης» διοργανώνει διάλεξη με θέμα: «Τα ευρήματα του ΜΕΤΡΟ» τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου και ώρα 19:.30, στην αίθουσα Μανόλης Ανδρόνικος του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

* Στις 7:30 μ.μ. στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Αγίου Δημητρίου 159 Α, η έναρξη διημέρου συνεδρίου με τίτλο: "Η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση και η αριστερά στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον Κόσμο".

* Στις 8 μ.μ., Χριστουγεννιάτικη Συναυλία στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, από το Κολλέγιο ΑΝΑΤΟΛΙΑ.

* Στις 2 η ώρα τα ξημερώματα νέα βροχή διαττόντων αστέρων, των Διδυμίδων, ορατή από τις περισσότερες περιοχές του πλανήτη και από την Ελλάδα.