Για σήμερα Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010 έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Διεθνής Ημέρα για την Κατάργηση της Δουλείας η σημερινή.

* Αναλαμβάνουν από σήμερα 2 Δεκεμβρίου έως τις 6/12 τα καθήκοντά τους οι 222 εκπαιδευτικοί αναπληρωτές πλήρους και μειωμένου ωραρίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2010-2011. Ο πίνακας με τα ονόματα των εκπαιδευτικών είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του υπουργείου: www.minedu.gov.gr

* Τετραήμερη επιχειρηματική αποστολή στην Κωνσταντινούπολη από σήμερα διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος και η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για την δημιουργία προϋποθέσεων εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της νέας τεχνολογίας. Σκοπός της αποστολής είναι να δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις πληροφορικής να συνάψουν συνεργασίες τόσο σε επιχειρηματικό, όσο και σε ερευνητικό επίπεδο με τις εταιρίες πληροφορικής της Τουρκίας, να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να βρουν τους κατάλληλους συνεργάτες για εμπορικές συμφωνίες, ανάπτυξη προϊόντων, κοινή έρευνα, βιομηχανική παραγωγή, συμφωνίες εκχώρησης αδειών χρήσης κλπ.

* Στο Καζακστάν βρίσκεται και σήμερα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου όπου πραγματοποιείται η σύνοδος του ΟΑΣΕ. Στις 10 π.μ. η τρίτη συνεδρίαση-προεδρία της Λιθουανίας ως εκπροσώπου της επόμενης προεδρίας του ΟΑΣΕ (2011), παρέμβαση πρωθυπουργού. Στις 11:30 π.μ. η τρίτη συνεδρίαση. Στις 12 το μεσημέρι η καταληκτική τελετή της συνόδου κορυφής-υιοθέτηση πολιτικής διακήρυξης Αστανά. Στη 1:10 μ.μ. συνέντευξη Τύπου.

* Στις Βρυξέλλες βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του συμβουλίου υπουργών Μεταφορών και Ενεργείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο 3/12 στο πλαίσιο της βελγικής προεδρίας.

* Στα Ιωάννινα βρίσκεται σήμερα ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιώργος Ντόλιος, προκειμένου να μιλήσει σε επιμορφωτική διημερίδα για τους νεοεκλεγέντες δημάρχους και περιφερειάρχες με αντικείμενο τον «Καλλικράτη», που διοργανώνει το υπουργείο, η ΚΕΔΚΕ και το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η διημερίδα θα γίνει στο ξενοδοχείο «Grand Serai».

* Στα Τίρανα βρίσκεται από χθες και θα παραμείνει έως αύριο διμελής αντιπροσωπεί του ΓΕΕΘΑ με επικεφαλής τον διευθυντή της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων. Σκοπός της επίσκεψης είναι η συζήτηση και η υπογραφή του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) έτους 2011, η ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και η διερεύνηση νέων τομέων συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Αλβανίας.

* Στις 12 το μεσημέρι συνάντηση του υπουγού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Πλουταρχο Σακελλάρη.

* Στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

* Στις 12:30 μ.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα μεταβεί στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

* Στις 2 μ.μ. τοπική ώρα (19:00 GΜΤ - 21.00 για την Ελλάδα) στην Ουάσινγκτον, συνέντευξη Τύπου της NASA «για μια ανακάλυψη στην αστροβιολογία που θα έχει συνέπειες στην αναζήτηση αποδείξεων για την εξωγήϊνη ζωή», όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της.

* Στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Holiday Inn», η έναρξη διεθνούς συνεδρίου που διοργανώνει το Τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με τη Ψυχολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος (ΨΕΒΕ), με αφορμή το Παγκόσμιο Ετος Νεολαίας του Ο.Η.Ε. (Αύγουστος 2010 - Ιούλιος 2011), με θέμα: "Children and Youth in Changing Societies". Διάρκεια έως το Σάββατο 4/12.

* Στις 8 μ.μ. στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας (Κηφισίας 39, Μαρούσι), η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Φώφη Γεννηματά, θα απευθύνει χαιρετισμό στην έναρξη του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου για τον Ελεγχο του Καπνίσματος με θέμα: «Μαθαίνω να μην καπνίζω», που διοργανώνει το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, το Πανεπιστήμιο Harvard και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία. Το συνέδριο θα διαρκέσει έως τις 4 Δεκεμβρίου.