Για σήμερα Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010 είναι προγραμματισμένες να γίνουν στη Θεσσαλονίκη οι εξής εκδηλώσεις:


* Στις 9 πμ, εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οργανώνει στην Πλατεία Αριστοτέλους (Τσιμισκή & Μητροπόλεως), η ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης.

* Στις 9:30 πμ, πρωτοβουλία για ευαισθητοποίηση στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας στη Θεσσαλονίκη, από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του ΑΠΘ, το Σύλλογο Γονέων Παιδιών και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία του νομού και το Δίκτυο Συλλόγων Σωματικής Υγείας, με την υποστήριξη του Κέντρου Αιμοδοσίας του ΑΧΕΠΑ. Η δράση αυτή, θα λάβει χώρα στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μεταξύ 9.30 π.μ.-12.30 μ.μ.

* Στις 9:30 πμ η ΑΡΣΙΣ με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού διοργανώνει ημερίδα για τα παιδιά που ζουν σε ιδρύματα στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, (Τσιμισκή 103, είσοδος από την οδό Ισαύρων), ώρα 9.30 π.μ. ως 19.30 μ.μ.

* Στις 10 πμ, το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης διοργανώνει, με φορέα υλοποίησης την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), Επιμορφωτική Ημερίδα για τους πρωτοεκλεγέντες Περιφερειακούς Συμβούλους Θεσσαλονίκης, με θέμα «τη μετάβαση στη νέα διοικητική διάρθρωση της χώρας», στο Ξενοδοχείο «MAKEDONIA PALACE».

* Στις 11 πμ, ο ΟΛΘ καλεί φορείς και πολίτες της πόλης να συμμετάσχουν στην δενδροφύτευση που θα γίνει στους χώρους του λιμανιού. Σημείο συνάντησης το πάρκινγκ στην α΄ προβλήτα

* Στις 12 μμ, ο Μάριος Φραγκούλης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα «Ερατώ» του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς. Θα δώσει συναυλία ανταποκρινόμενος αφιλοκερδώς στην πρόσκληση του Συνδέσμου προώθησης εθελοντικής αιμοδοσίας και φίλων των ατόμων με μεσογειακή αναιμία «Πηγή Ζωής».

* Στις 3 μμ, συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ο.Λ.Θ. στις εγκαταστάσεις του λιμανιού.

* Στις 5 μμ, στην πλατεία δημαρχείου Καλαμαριάς Στο Σπίτι των Παραμυθιών, μαθαίνουμε τα μυστικά των ζογκλέρ με την ομάδα Παιδιά εν Δράσει. Στο Σπίτι των Ξωτικών, μικροί και μεγάλοι φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια.

* Στις 5 μμ, ημερίδα οργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα: «Πολιτικές Ισότητας των Φύλων» στο Πολιτιστικό Κέντρο Νομαρχίας (Αίθ.Αλέξανδρος) ΕΘν.Αμύνης 1.

* Στις 7 μμ, η φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου δήμου Νεάπολης στην πλατεία Ειρήνης – Ρολόι

* Στις 8 μμ, εγκαίνια στην εικαστική έκθεση των καλλιτεχνών Νικολέττας Αντωνάκου και Χριστόφορου Κατσαδιώτη. Στην έκθεση, η οποία διοργανώνεται από το Κέντρο Χαρακτικής ΗΛΙΟΣ και πραγματοποιείται στον εκθεσιακό του χώρο (Λαγκαδά 120), θα παρουσιαστούν τρισδιάστατα σχέδια, καθώς και έργα χαρακτικής και ζωγραφικής. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου και θα εγκαινιαστεί από τον Δήμαρχο Νεάπολης κ. Ναθαναήλ Λαδόπουλο.

* Στις 8:30 μμ, οι G.B.H. Οι πλέον επιφανείς εκπρόσωποι του περίφημου Street Punk σταθμεύουν για μια νύχτα στην Θεσσαλονίκη, για μία και μοναδική ζωντανή εμφάνιση στο Principal Club Theater

* Στις 9 μμ, πρεμιέρα του έργου: «Ο κύριος Πούντιλα και ο δούλος ο Μάττι» έργο του Μπρεχτ στο Θέατρο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, από το Κρατικό Θέατρο Β.Ελλάδος.

* Στις 9 μμ, παράσταση μπαλέτου «Καρυοθραύστης» του Τσαϊκόφσκι στο Μέγαρο Μουσικής.