Επιτέλους, ένας Άραβας της προκοπής
στην Τούμπα, μετά τον Μαγκντί...
Με δελτίο τύπου που υπογράφει ο Οντάι Αλ Σαμάρι, και μοιράστηκε πριν λίγο στην Κέρκυρα, οι Άραβες επενδυτές του ΠΑΟΚ δημοσιοποιούν, πλέον, το ενδιαφέρον τους. Μάλιστα, στο δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2011 θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες της απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, και λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε κοινή συνέντευξη τύπου με την ΠΑΕ, μετά τις 10 Ιανουαρίου. Εκεί θα ανακοινωθεί και
το bussiness plan της εταιρίας, περίληψη του οποίοθ θα αναρτηθεί και στο site της ΠΑΕ ΠΑOK.
Η ανακοίνωση αυτή έρχεται σε συνέχεια της ανακοίνωση της ΠΑΕ ότι ""με απόφαση του Δ.Σ. της ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. παρατείνεται η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου 2011". Ο λόγος της παράτασης, προφανής: Να μπουν γερά στο παιχνίδι οι Άραβες.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του baladoros.com, το οποίο προηγήθηκε της ανακοίνωσης, νομικά κωλύμματα ως τώρα, δεν επέτρεψαν στον Αραβικό Όμιλο να φέρει χρήματα στην Ελλάδα για να αποκτήσει το 67% των μετοχών, καθώς είναι συμφερόντων εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ανακοίνωση των Αράβων απευθύνεται προς την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τα ΜΜΕ και μέσω αυτών και προς τον κόσμο. Αναφέρεται πως θα γίνουν ανακοινώσεις κι εφόσον στη συνέχεια υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας θα αναλάβουν τις μετοχές, θα λύσουν τα διοικητικά προβλήματα και θα κάνουν τον ΠΑΟΚ ανταγωνιστικό, αλλάζοντάς του επίπεδο αντάξιο της ιστορίας της ομάδας. Γι΄ αυτό και καλούν τον κόσμο να τους συμπαρασταθεί.
Όπως αποκαλύπτεται, πλέον, πρόκειται για επενδυτικό consortium fund, αραβικών συμφερόντων με την συμμετοχή και της εταιρίας CRYSTREGAL, το οποίο ενδιαφέρεται να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
"Στη συνέχεια και εφόσον όλα συμφωνηθούν και υπογραφεί το σχετικό έγγραφο με την προσωρινή διοίκηση, το consortium fund που εκπροσωπούμε θα αναλάβει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και ο ΠΑΟΚ θα αλλάξει σελίδα και διοίκηση με καταληκτική ημερομηνία την 20η Ιανουαρίου 2011", τονίζεται στην ανακοίνωση.
Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, "σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο, απαγορεύεται σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης να κατέχουν μετοχές ελληνικής ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρίας". Αυτό είναι και το κύριο πρόβλημα των επενδυτών.
Σκοπός των Αράβων μια ομάδα "αναγνωρίσιμη σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για τις επιτυχίες της", αλλά και μία "ανταγωνιστική και κερδοφόρα εταιρεία, μέσα στα πλαίσια του καλώς εννοούμενου επαγγελματισμού".
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Άραβες θέλουν να πάρουν όχι το 51% αλλά το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΠΑΟΚ και μάλιστα θα υπογράψουν και μνημόνιο συνεργασίας με το Θόδωρο Ζαγοράκη, ο οποίος θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στη διοίκηση της ΠΑΕ. Ο Θ. Ζαγοράκης θα παραμείνει πρόεδρος, θα έχει τους δικούς του ανθρώπους δίπλα του και οι άραβες θα έχουνε επίσης τα δικά τους στελέχη στο δ.σ. της ΠΑΕ.