Για σήμερα (ημερομηνία), έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Κλειστά από σήμερα για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τα σχολεία.

* Αυξημένα από σήμερα τα μέτρα στις εθνικές οδούς, στα αεροδρόμια, στους σταθμούς και στα λιμάνια της χώρας στο πλαίσιο της εξόδου για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

* Από τις 8 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 μ.μ. έως τις 11 το βράδυ στάσεις εργασίας στον τηλεοπτικό σταθμό Alter κήρυξαν τα διοικητικά συμβούλια της ΕΣΗΕΑ της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ.

* Στις 10 π.μ. η νομάρχης Ηρακλείου, Βαγγελιώ Σχοιναράκη-Ηλιάκη θα εγκαινιάσει το 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου που βρίσκεται στο βρίσκεται στο σχολικό συγκρότημα «Καπετανάκειο».

* Στις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και στις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. στον Γαλλο-Ελληνικό Σύνδεσμο (Πλατεία Κολωνακίου 2, τηλ.: 210-3606-231) μεγάλη έκθεση με 60 έργα πολύ σημαντικών Ελλήνων και Γάλλων καλλιτεχνών με θέμα: «Καμμένη Γη». Τα έσοδα να διατεθούν σε δύο πυρόπληκτα χωριά της Πελοποννήσου, τα Διάσελλα της Ηλείας και την Φτέρη της αμπελουργικής ζώνης της Αιγιάλειας.

* Στις 10:30 π.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο τα κάλαντα θα ψάλλουν στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, η ορχήστρα των Ενόπλων Δυνάμεων και η Προεδρική Φρουρά. Επίσης θα ψάλλουν τα κάλαντα των Χριστουγέννων, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ο Σύλλογος «Το Χοροστάσι» το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, η Ενωση Αφρικανών Γυναικών, η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ναούσης και μέλη των Special Olympics.

* Στις 10:30 π.μ. στην Πλατεία Χώρας στη Σιάτιστα, χριστουγεννιάτικο παζάρι διοργανώνει το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Σιάτιστας. Τα έσοδα θα διατεθούν για ανάγκες της UNICEF

* Στις 11 π.μ. η νομάρχης Ηρακλείου, Βαγγελιώ Σχοιναράκη-Ηλιάκη θα εγκαινιάσει το 20 ό Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου.

* Στις 12 το μεσημέρι συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή Νικηφόρο Διαμαντούρο.

* Στις 12:30 μ.μ στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22), τα κάλαντα στον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, Μιχάλη Καρχιμάκη, θα ψάλλει η χορωδία της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Ναούσης «Ο Κυριακίδης».

* Στη 1 μ.μ. συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), Ιωάννη Βαρδακαστάνη και τα μέλη του προεδρείου.

* Στις 6 μ.μ. στη Δημοτική Αίθουσα Ανδρόγεω στο Ηράκλειο της Κρήτης εκδήλωση με τίτλο: «Στηρίζω το Κοινωνικό Παντοπωλείο, Συμμετέχω στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού» πραγματοποιούν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου και το Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νομαρχίας. Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι η νομάρχης Ηρακλείου, Βαγγελιώ Σχοιναράκη–Ηλιάκη, ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος και ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης και δήμαρχος Γουβών, Γεώργιος Νικολακάκης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα απονεμηθούν βραβεία στους προμηθευτές του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Νομαρχίας Ηρακλείου, που ενισχύουν εθελοντικά τη σημαντική αυτή κοινωνική δράση, προσφέροντας αφιλοκερδώς τα προϊόντά τους.