Επιστρέφουν στο συσσίτιο οι κρατούμενοι των φυλακών όλης της χώρας. Θεωρούν την επιστροφή τους πράξη καλής θέλησης κι αναμένουν, πλέον, τις ενέργειες του υπουργείου Δικαιοσύνης, σχετικά με τα αιτήματά τους. Σε ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Κρατουμένων ανήγγειλε την αναστολή της αποχής των τροφίμων των φυλακών από το συσσίτιο, περιμένοντας από την κυβέρνηση να «κάνει πράξη τις δημόσιες δεσμεύσεις της».
Στην ανακοίνωση, η Συντονιστική Επιτροπή αναφέρει: «Πάνω από 9.000 κρατούμενοι και κρατούμενες σε όλη την Ελλάδα, παρά τις αντίξοες συνθήκες και τις πιέσεις που δεχτήκαμε, αγωνιστήκαμε για τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας. Νιώσαμε την πείνα, αλλά αυτή δεν είναι τίποτα μπροστά στους καθημερινούς εξευτελισμούς και τη στέρηση της ελευθερίας μας».
Στο μεταξύ, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία στο νομοσχέδιο για τον εξορθολογισμό της Ποινικής Δίκης, με την οποία ουσιαστικά αποδίδεται χάρη στις πειθαρχικές ποινές των κρατουμένων. 
Η επίμαχη τροπολογία, στην πράξη, οδηγεί στη διαγραφή των πειθαρχικών ποινών, με αποτέλεσμα να αποφυλακιστούν εκατοντάδες κρατούμενοι, ενώ συγχρόνως θα επιτρέψει και σε άλλους κρατούμενους να λαμβάνουν άδειες και να κάνουν ευεργετικά ημερομίσθια.

Με πληροφορίες από το enimerosimeapopci