Σε ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα αναμένεται να διεξαχθεί, αύριο Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010, στις 8 το βράδυ, η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας. Κι αυτό επειδή, την ώρα που μέσα στην αίθουσα θα συζητείται η αίτηση του Μητροπολίτη Βέροιας προς τη Δήμαρχο Βέροιας, για τον ορισμό από το Δημοτικό Συμβούλιο εκπροσώπου του στη διοίκηση του Ιδρύματος Παναγία Σουμελά, από έξω θα διαμαρτύρονται κάτοικοι της Βέροιας και μέλη της Ευξείνου Λέσχης Βεροίας, που θεωρούν ότι ο νέος κανονισμός, στον οποίο έπαιξε ρόλο και ο μητροπολίτης, είναι παράνομος!

Να θυμίσουμε ότι, σε προηγούμενη συνεδρίαση όταν συζητήθηκε ανάλογη αίτηση, λόγω της παράστασης της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας και άλλων περίπου 100 κατοίνων της Βέροιας, το δημοτικό συμβούλιο καταδίκασε ομόφωνα τις ενέργειες του Ιδρύματος Παναγία Σουμελά.
"Στις 20 Δεκεμβρίου στις 8 μμ. όλοι όσοι αισθανόμαστε προσβολή από την καταπάτηση της Νομιμότητας και τη διαιώνιση αυτής της νοσηρής κατάστασης, θα συγκετρωθούμε και πάλι στο ισόγειο του Δημαρχείου Βέροιας για να παρασταθούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και να πούμε ένα μεγάλο 'όχι' στην υποτίμηση της νοημοσύνης μας και την προκλητική διαχείριση των όσων μας αφορούν, χωρίς εμάς, -δήθεν- για εμάς, χωρίς την τήρηση έστω των προσχημάτων νομιμότητας", δηλώνει ο πρόεδρος του δ.σ. της ΕΛΒ, Λάζαρος Κουμπουλίδης.
Τα μέλη της Λέσχης έχουν στραφεί κατά του μητροπολίτη, αλλά και του προέδρου του Σωματείου Παναγία Σουμελά, κ. Τανιμανίδη. Κάνουν μάλιστα λόγο για "κατεστημένο Τανιμανίδη" και για "δίχτυ προστασίας που έχει απλώσει ο μητροπολίτης Βέροιας"!
Η κόντρα έχει ξεσπάσει από τη λειτουργία του Προσκυνήματος Παναγίας Σουμελά, κάτι στο ποίο αντιδρούν τα μέλη της ΕΛΒ. Το προσκύνημα λειτουργεί με τη συμμετοχή δύο -μόνον- εκπροσώπων ποντιακών συλλόγων στο διοικητικό του συμβούλιο, με τον μητροπολίτη τυπικά πρόεδρο και, σύμφωνα με τις καταγγελίες, επειδή ο σεβασμιότατος δεν μπορεί να παρίσταται, τον αντικαθιστά πάντα ο κ. Τανιμανίδης. Την ίδια στιγμή, πάντα σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι Καστανιώτες έχουν δώσει 500 στρέμματα δάσους, για να αναπτυχθεί η Ιερά Μονή και να δημιουργηθεί προσκύνημα.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση της Ευξείνου Λέσχης Βεροίας, με κλικ εδώ.