«Tο αργότερο την Πέμπτη θα έχουν μαζευτεί τα σκουπίδια και η πόλη θα κάνει Πρωτοχρονιά καθαρή». Αυτό διαβεβαιώνει ο απερχόμενος αντιδήμαρχος καθαριότητας Θεσσαλονίκης, Κ. Καζαντζίδης.
Όσον αφορά το γιατί τα Χριστούγεννα βρήκαν την πόλη πνιγμένη στα σκουπίδια, ο κ. Καζαντζίδης υποστηρίζει ότι το μεγαλύτερο μέρος του στόλου των απορριμματοφόρων του δήμου έμεινε παροπλισμένο λόγω βλαβών και προβλημάτων στη διαδικασία προμήθειας ανταλλακτικών. Συγκεκριμένα από τα 68 απορριμματοφόρα, όπως είπε, τα 35 έχουν σοβαρές βλάβες και πρέπει να επισκευαστούν σε εξωτερικό συνεργείο καθώς το συνεργείο του δήμου αδυνατεί να ανταπεξέλθει. Πρόσθεσε επίσης πως από τα υπόλοιπα 25 που λειτουργούν, τα περισσότερα χρειάζονταν επιδιορθώσεις ενώ δεν υπήρχαν ανταλλακτικά ιδιαίτερα για τα μικρά οχήματα που μαζεύουν τα σκουπίδια από τους στενούς δρόμους. 
«Πριν από τρεις μήνες ο δήμος κίνησε τη διαδικασία ώστε να εγκριθεί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η επισκευή τους σε εξωτερικά συνεργεία, κάτι που δεν έγινε δεκτό. Μετά από προσφυγή μας, στο πλαίσιο του άρθρου 152, δικαιωθήκαμε την περασμένη Πέμπτη και έγινε διαγωνισμός για την υποβολή προσφορών από την πλευρά των εξωτερικών συνεργείων. Τα σχετικά έγγραφα αποστέλλονται σήμερα (σ.σ. Δευτέρα) στην Περιφέρεια και εφόσον υπάρξει η απαραίτητη έγκριση σε 3 - 4 εβδομάδες ο νέος αντιδήμαρχος καθαριότητας θα έχει όλο το στόλο στη διάθεσή του», εξηγεί. 
Ο νέος αντιδήμαρχος Καθαριότητας Στάθης Αβραμίδης, υποστηρίζει ότι κλειδί για να ξεφύγουμε από τέτοιου είδους καταστάσεις θα είναι η επέκταση της ανακύκλωσης. «Αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν ανύπαρκτη», υποστηρίζει.