ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ ΦΠΑ

Εκπνέει σήμερα, 28 Δεκεμβρίου, η προθεσμία για την υπαγωγή στη ρύθμιση της περαίωσης. Μέχρι και σήμερα όσοι υπόχρεοι δεν έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση για το κλείσιμο των εκκρεμών τους φορολογικών υποθέσεων της τελευταίας δεκαετίας, μπορούν να υποβάλλουν ...εφόσον το επιθυμούν αιτήσεις στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ., αλλά και να αποδεχτούν τα εκκαθαριστικά σημειώματα της περαίωσης. 
Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, στον ενάμιση μήνα που εφαρμόζεται η περαίωση έχουν ενταχθεί 461.850 φυσικά και νομικά πρόσωπα και το συνολικό ποσό που έχει βεβαιωθεί κατόπιν της αποδοχής ανέρχεται μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου σε 1.581.678.830 ευρώ, ενώ από αυτά έχουν ήδη καταβληθεί 769.149.480 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό καταβάλλεται σε δόσεις, όπως προβλέπει ο νόμος. 
Επίσης, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι η δυνατότητα υποβολής περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ με ημερομηνία λήξης 26-12-2010 που υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του ειδικού δικτύου TAXISnet παρατείνεται μέχρι τις 29-12-2010, λόγω προβλημάτων που αντιμετώπισαν ορισμένες επιχειρήσεις. 
Η υποβολή των περιοδικών δηλώσεων αυτών θα γίνει αποκλειστικά και μόνο στις ΔΟΥ, καθώς και η καταβολή του οφειλόμενου ποσού.