Ιδιαίτερα επικριτικός προς τη απερχόμενη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, και την απόφασή της να τοποθετήσει το άγαλμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, στη νέα παραλία, εμφανίστηκε ο εκλεγμένος -με τους Οικολόγους- δημοτικός σύμβουλος, Χρήστος Μάτης. 

«Ο ανδριάντας τοποθετήθηκε στο κατάλληλο σημείο. Διότι έτσι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ατενίζει το αποτέλεσμα της πολιτικής παρουσίας των εμπνευστών της κατασκευής του. Τα έχουν κάνει θάλασσα», τόνισε ο κ. Μάτης, επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες- Οικολογία στην Πράξη». 
Πρόσθεσε ότι είναι «κρίμα που η απερχόμενη διοίκηση του δήμου δεν πρόλαβε να δώσει το όνομα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και στο υπό μελέτη τραμ. Διότι αν δεν ήταν αυτός να το ξηλώσει το 1957, σήμερα δεν θα χρειαζόταν να κάνουμε άλλο. Επειδή πάντως, αν διαβάζω καλά τις δηλώσεις των στελεχών της νέας διοίκησης, θα επανεξεταστεί ο χώρος της τοποθέτησης του αγάλματος, ας εξεταστεί το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί στην Καμάρα, στο σημείο, που το 1957, έκανε ο ίδιος την πρώτη αποξήλωση της τελευταίας γραμμής τραμ στην πόλη», κατέληξε.