Ακριβότερες θα είναι οι διαδρομές με τα ταξί, στη Θεσσαλονίκη, από την 1η Ιανουαρίου του 2011. Αναπροσαρμόζεται ο ΦΠΑ -και στις συγκοινωνίες- από 11% στο 13%. Πάντως, οι εκπρόσωποι του κλάδου υποστηρίζουν ότι η επιβάρυνση για τον επιβάτη δεν θα ξεπεράσει τα 10 λεπτά. 
Ο συντελεστής ΦΠΑ ανεβαίνει στο 13% για όλα τα είδη διατροφής, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, φυσικού αερίου, καφέ κι εστιατόρια, εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς, σινεμά, θέατρα και συναυλίες, καθώς και για το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών από ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, ελαιοχρωματιστές και γενικότερα ελεύθερους επαγγελματίες που παρέχουν υπηρεσίες ανακαίνισης παλαιών ακινήτων, κόμιστρα ταξί, ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα. 
Ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής», Κώστας Γιαννακάκης, δήλωσε πως, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, "ο καταναλωτής θα δυσανασχετήσει ακόμη και στο άκουσμα της λέξης αύξηση. Ωστόσο, τελικά η αύξηση δεν θα ξεπερνά τα 10 λεπτά". Πρόσθεσε πως ο κλάδος πλήττεται, καθώς -πλέον- οι κούρσες είναι μειωμένες σε ποσοστό 40%.