Τα λεφτά πολλά, αλλά τα ναρκωτικά...
λίγα. Οι Βούλγαροι λαθρέμποροι
φρόντιζαν να περνούν για χρήστες...
Τέλεια οργανωμένο ήταν το κύκλωμα Βουλγάρων εμπόρων και διακινητών ναρκωτικών που δρούσε, κυρίως, στη δυτική Θεσσαλονίκη κι εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Θεσσαλονίκης. Εγκέφαλος της σπείρας φέρεται να είναι ένας 27χρονος Βούλγαρος ο οποίος έκανε τις... εισαγωγές των ναρκωτικών. Στη συνέχεια, τα παρέδιδε σε τέσσερις ομοεθνείς του, ηλικίας από 22 έως 31 ετών οι οποίοι είχαν επωμιστεί το ρόλο του «ντίλερ» και διακινούσαν τα ναρκωτικά στα διάφορα στέκια των τοξικομανών της πόλης. 
Οι αστυνομικοί, την περασμένη Κυριακή πραγματοποίησαν ταυτόχρονες εφόδους στα σπίτια των μελών της σπείρας σε Νεάπολη, Συκιές και Μενεμένη. Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 130,2 γραμ. ηρωίνης, 3,2 γραμ. κάνναβης, 15 βαμβάκια εμποτισμένα με ηρωίνη, 25 ναρκωτικά χάπια, 13 κινητά τηλέφωνα μέσω των οποίων το κύκλωμα ρύθμιζε τις λεπτομέρειες των παράνομων συναλλαγών του, καθώς και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Ακόμα, βρήκαν και κατάσχεσαν χειρόγραφες σημειώσεις στις οποίες αναγράφονταν, με κάθε λεπτομέρεια, οι αγοραπωλησίες ναρκωτικών ποσοτήτων και 1.035 ευρώ. 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν είναι τυχαίο το ότι κατείχαν μικρές ποσότητες ναρκωτικών, καθώς ο 27χρονος εγκέφαλος είχε οργανώσει πολύ καλά την «επιχείρηση». Έφερνε μικροποσότητες (έως και 300 γραμμάρια), έτσι ώστε, αν τους εντόπιζε η αστυνομία, να μπορούν εύκολα να τις ξεφορτωθούν, ή να ισχυριζόταν πως είναι χρήστες.
Όσο για τον 31χρονο διακινητή, αποκαλύφθηκε ότι ήταν και βιαστής! Σε βάρος του εκκρεμούσαν Βουλγαρικά εντάλματα σύλληψης για «Βιασμό» και «Ληστεία».

αναρτήθηκε από rambo