Η Κοινωνική Οργάνωση «ΑΓΑΠΗ», που στηρίζεται στην κοινωνία των ενεργών πολιτών και του εθελοντισμού, πραγματοποίησε την προπαραμονή των Χριστουγέννων εκστρατεία ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των πολιτών της Θεσσαλονίκης με θέμα τον εθελοντισμό. Η πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010, με την τοποθέτηση υπαίθριου περιπτέρου (stand), στον πεζόδρομο της οδού Ικτίνου (στη συμβολή με την οδό Τσιμισκή).

Από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, μέλη και φίλοι της οργάνωσης μοίρασαν έντυπο ενημερωτικό υλικό, ενώ οι διερχόμενοι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο για τον εθελοντισμό στο πλαίσιο σχετικής έρευνας υπό την επιστημονική επίβλεψη της εταιρείας δημοσκοπήσεων ALCO, παραλαμβάνοντας συμβολικά ένα γλαστράκι με «Αλεξανδρινό». 
Σκοπός της πρωτοβουλίας μας ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον εθελοντισμό με αφορμή την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ανακηρύξει το 2011 ως «Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού».
Η κα. Έλενα Ράπτη, Ιδρυτικό Μέλος της Κοινωνικής Οργάνωσης «ΑΓΑΠΗ», Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης δήλωσε: «Το 2011 ανακηρύχτηκε ως «Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού». Ο εθελοντισμός είναι ένα ταξίδι στις ανθρώπινες ανάγκες. Είναι μια στάση ζωής. Συμπληρώνει τις κυβερνήσεις και κάνει πιο ανθεκτικές τις κοινωνίες. Είναι ο δρόμος για έναν καλύτερο κόσμο. Με περισσότερη ευαισθησία και ενδιαφέρον. Είναι η απάντηση της δύναμης των πολλών στα χιλιάδες προβλήματα».