Για σήμερα (ημερομηνία), έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Επιστρέφονται σήμερα οι άδειες κυκλοφορίας, οι άδειες οδήγησης και οι πινακίδες όλων των οχημάτων οι οποίες αφαιρέθηκαν έως και τις 23 Δεκεμβρίου, μετά από απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, για τη διευκόλυνση των ταξιδιωτών για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

* Στις 8 π.μ. στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ τα κάλαντα θα ψάλλει στην γενική γραμματέα του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, η Πανηπειρωτική Συνοσμοσπονδία Ελλάδας με τη Χορωδία για τη Παραδοσιακή Μουσική.

* Στις 9:30 π.μ. έως τις 12:15 το μεσημέρι στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης θα δεχθεί συλλόγους, οργανώσεις και σχολεία για να ψάλλουν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και να ανταλλάξουν ευχές.Τα κάλαντα θα τραγουδήσουν, η Ενωση Βαβδινών Θεσσαλονίκης, το 3ο ΚΑΠΗ Κουλέ Καφέ, η Χορωδία Κυριών Ιερού Ναού Αναλήψεως του Κυρίου, η Αδελφότητα Προκοπιέων Μακεδονίας-Θράκης "Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος", η Κυπριακή Εστία Βορείου Ελλάδος, το Ελληνικό Παιδικό Χωριό Φιλύρου, η Φιλαρμονική του Δήμου Λαχανά, η Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων, το Λύκειο Ελληνίδων, η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης, η Φιλαρμονική της Αστυνομίας και η Χορωδία Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα Περιστεράς.

* Στις 10 π.μ. τα κάλαντα στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, θα ψάλλει η Χορωδία της Πανηπειρωτικής Συνοσμοσπονδίας Ελλάδας.

* Στις 10 π.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) τα κάλαντα στον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, Μιχάλη Καρχιμάκη, θα ψάλλει ο Σύλλογος Κεφαλλονιτών Αργυρούπολης και Νοτίων Προαστίων.

* Στις 10:30 π.μ. επίσκεψη στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη θα πραγματοποιήσει ο Ομιλος Βρακοφόρων Κρήτης, που θα δώσει το δικό του πατροπαράδοτο κρητικό στίγμα στη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης.

* Στις 11 π.μ. στα γραφεία του Συνασπισμού (Πλατεία Ελευθερίας 1), τα κάλαντα θα ψάλλουν στον προέδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, τα μέλη της Πανποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

* Στις 11:30 π.μ. στο υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7) τα κάλαντα στον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, θα ψάλλει ομάδα των Special Olympics.

* Στις 12 το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ. στάση εργασίας στα θερμικά λεωφορεία. Τα λοιπά μέσα μαζικής μεταφοράς θα κυκλοφορήσουν κανονικά. Εκτιμάται ότι τα δρομολόγια των λεωφορείων της ΕΘΕΛ θα αποκατασταθούν πλήρως τουλάχιστον μια ώρα μετά την λήξη της στάσης εργασίας. Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το τηλεφωνικό κέντρο 185 του ΟΑΣΑ και στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oasa.gr

* Στις 12:30 μ.μ. επίσκεψη του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στο Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» (Λ. Μαραθώνος 122, Παλλήνη), όπου θα λάβει μέρος σε εκδήλωση της Ενωσης «Μαζί για το Παιδί». τα παιδιά της Ενωσης θα ψάλλουν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον πρωθυπουργό και θα τον ξεναγήσουν στο χώρο του ιδρύματος.

* Στις 4 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. σε ισχύ απαγορεύσεις στο ρεύμα εξόδου. Ειδικότερα:

α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι τα διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη χιλιομετρική θέση 145 έως τη χιλιομετρική θέση 205+800 (κόμβος Ρίου).

β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας

α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, (ιδιωτικής και δημοσίας χρήσης) τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

β) Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

γ) Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

δ) Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

ε) Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδερμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών - Πατρών από τα Διόδια του Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.

στ) Τα βυτιοφόρα υγρών καυσίμων και όσον αφορά στο ρεύμα εξόδου, μόνο για το τμήμα από διασταύρωση Μοδίου μέχρι τη γέφυρα Στρυμόνα, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας.

ζ) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

* Στις 6 μ.μ. κλείνουν σήμερα τα εμπορικά καταστήματα.

* Στις 8 μ.μ. κλείνουν τα σούπερ μάρκετ και τα πολυκαταστήματα