Φοίνικας, Άγιος Ιωάννης, Καλαμαριά, Περαία, Νέοι Επιβάτες, ίσως όμως και Τριανδρία, Κρυονέρι, Μαλακοπή, Δενδροπόταμος και Πολίχνη, μαζί με την περιοχή των Αγίων Πάντων, κινδυνεύουν από πλημμύρες. Αυτό υπογράμμισε ο
διοικητής Πυροσβεστικής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Βασίλης Τουλίκας, στη διάρκεια σύσκεψης με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού», που πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο κ. Τουλίκας κατέγραψε ως περιοχές πρώτης επικινδυνότητας για πυρκαγιές, αυτές που βρίσκονται κατά μήκος της οδού Γεωργίου Παπανδρέου, του Φοίνικα, του Αγίου Ιωάννη και της Καλαμαριάς όπως και την παράκτια περιοχή Περαίας- Νέων Επιβατών.
Προβλήματα πιθανόν να αντιμετωπίσουν περιοχές κατά μήκος του ρέματος Τριανδρίας, Κρυονερίου και Μαλακοπής όπως και εκτάσεις στον Δενδροπόταμο, τον δήμο Μενεμένης, τη γέφυρα των Αγίων Πάντων μέχρι την πλατεία Δημοκρατίας και κατά μήκος του ρέματος Πολίχνης.

Οι... κόκκινες περιοχές της Χαλκιδικής
Στη Χαλκιδική, κίνδυνο για πλημμύρες αντιμετωπίζουν τα Νέα Πλάγια, τα Φλογητά, η ακτή Διονυσίου, τα Μουδανιά, ο Άγιος Μάμας, η Ορμύλια, τα Ψακούδια, η Ιερισσός, η Ολυμπιάδα, η Φούρκα και η Καλάνδρα.
Η γενική γραμματέας της περιφέρειας, Μαρία Λιονή τόνισε ότι με κονδύλια του ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, η περιφέρεια ολοκλήρωσε την τελευταία διετία δεκάδες έργα και μελέτες αντιπλημμυρικής προστασίας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ένα σύνολο έργων και μελετών που αγγίζει τα 50 εκατομμύρια ευρώ.
«Προφανώς και υπάρχουν κενά, λόγω των πολυετών ελλιπών κονδυλίων για την εκτέλεση των αντιπλημμυρικών έργων. Ωστόσο, σας διαβεβαιώνω πως υπάρχει η πρόθεση να βάλουμε σε προτεραιότητα τις πιο αναγκαίες παρεμβάσεις, ώστε να επισπεύσουμε τις διαδικασίες υλοποίησής τους» είπε η κ. Λιονή. 
Μέσω του ΕΣΠΑ, διατέθηκαν 20 εκατομμύρια ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία του νομού Θεσσαλονίκης και άλλα 8 εκατομμύρια ευρώ για αντίστοιχα έργα στους άλλους νομούς της κεντρικής Μακεδονίας.