Για σήμερα Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010 είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς η σημερινή(χα χα χα).

* Την «Κοινή Διακήρυξη για την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής των χωρών-μελών του ΟΣΕΠ», η οποία υιοθετήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2010 στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της υπουργικής συνόδου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), θα παρουσιάσει σήμερα σε ειδική εκδήλωση στο Κανκούν του Μεξικού, όπου πραγματοποιείται η Διεθνής Διάσκεψν των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης. Παράλληλα, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα παρουσιαστούν οι ελληνικές πρωτοβουλίες κατά τη διάρκεια της προεδρίας του ΟΣΕΠ, καθώς και η Μεσογειακή Πρωτοβουλία για την Κλιματική Αλλαγή.

* Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος, υπεύθυνος για την οικονομική και νομισματική πολιτική, Ολι Ρεν.

* Επίσημη διήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί από σήμερα στη χώρα μας ο υπουργός Διεθνούς Εμπορίου του Καναδά, Peter Van Loan, συνοδευόμενος από επιχειρηματική αποστολή από τους τομείς της αεροδιαστημικής και άμυνας, της καθαρής ενέργειας, του περιβάλλοντος και των τεχνολογιών της πληροφορίας και των επικοινωνιών. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Van Loan θα ασχοληθεί με τις διμερείς εμπορικές σχέσεις μεταξύ Καναδά και Ελλάδας, θα επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον του Καναδά να διευρύνει τις σχέσεις του με την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ενωση στον τομέα του εμπορίου και των επενδύσεων και θα υποστηρίξει τα ωφελήματα της Ολοκληρωμένης Οικονομικής και Εμπορικής Συμφωνίας Καναδά-Ευρωπαϊκής Ενωσης.

* Στην Τουρκία βρίσκεται από χθες αντιπροσωπεία του ΓΕΕΘΑ με επικεφαλής τον διευθυντή του Κλάδου Στρατηγικής και Πολιτικής. Σκοπός της επίσκεψης που θα διαρκέσει έως τις 10 Δεκεμβρίου είναι η υπογραφή του Προγράμματος Δραστηριοτήτων έτους 2011, στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), μεταξύ των δύο χωρών.

* Δημοσιεύεται σήμερα στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης η πολυαναμενόμενη δημοπράτηση για τις δύο πρώτες φάσεις του έργου επέκτασης της 6ης προβλήτας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, με προοπτική μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου να ξεκινήσει η εξέταση των φακέλων των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό και έως την άνοιξη να υπάρχει εγκατεστημένος ανάδοχος.

* Συνεδριάζει σήμερα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, το υπουργικό συμβούλιο. Θα συζητηθούν τα νομοσχέδια που περιλαμβάνουν τις ρυθμίσεις για τις αλλαγές στα εργασιακά και τις επιχειρησιακές συμβάσεις, τα μέτρα για τον περιορισμό των μισθών και την εξοικονόμηση των δαπανών στις ΔΕΚΟ, καθώς και τις φορολογικές ρυθμίσεις για την αγορά ακινήτων και τον ΦΠΑ που ανακοινώθηκαν προσφάτως.

* Στην 6η τακτική ανακρίτρια απολογούνται σήμερα οι τέσσερις από τους έξι συλληφθέντες με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.


* Σήμερα, επόμενη ημέρα της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), μεταβολές στα δρομολόγια των τρένων.

* Επίσκεψη στις δικαστικές φυλακές Διαβατών θα πραγματοποιήσει σήμερα ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), Μανώλης Λαμτζίδης, συνοδευόμενος από μέλη του διοικητικού συμβουλίου, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες κράτησης, ιδιαίτερα σε σχέση με τις υπό εξέλιξη κινητοποιήσεις των κρατουμένων.

* Στις 9 π.μ. στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace στο Καβούρι, ομιλία του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, κατά την έναρξη του συνεδρίου του Economist «Ιmplementing the Europe 2020 Strategy: a Framework for the Future». Στην ίδια ενότητα θα κάνει εισήγηση ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Ολι Ρεν.

* Στις 10 π.μ. κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδου, του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Κουτρουμάνη και του υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μιχάλη Τιμοσίδη.

* Στις 11 π.μ. στο υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7, Αθήνα), συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Ολι Ρεν.

* Στις 11 π.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών η ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών από τον εκπρόσωπο, Γρηγόρη Δελαβέκουρα.

* Στις 12 το μεσημέρι στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Ακαδημίας 23, Αθήνα) συνέντευξη Τύπου της Διεθούς Διαφάνειας Ελλάς με θέματα: Τα αποτελέσματα του Παγκόσμιου Βαρόμετρου Διαφοθοράς για το 2010, και τις προτάσεις της για το πολιτικό χρήμα.

* Στις 12:30 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον ειδικό απεσταλμένο του εμίρη του Κουβέϊτ, σεΐχη Fahad Saad Al Abdulla Al Salem Al Sabah.

* Στη 1 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί το προεδρείο της οργάνωσης "Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς".

* Στις 3 μ.μ. στο ξενοδοχείο Apollon Divani Palace στο Καβούρι, ομιλία του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στο γεύμα με το οποίο θα κλεισει το συνέδριο του Economist με θέμα: «On the Way to Greece's Recovery. Is the stability programme leading Greece to growth and prosperity?».

* Στις 4 μ.μ. η Κοσμητεία της Παιδαγωγικής Σχολής στο Α.Π.Θ. με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (10 Δεκεμβρίου) και την Παγκόσμια ημέρα Παιδιού (11 Δεκεμβρίου) διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: "ΕΙΜΑΙ ΠΑΙΔΙ, ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ….. Δράσεις για την Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα", στον 10ο όροφο του Πύργου της Παιδαγωγικής

* Στις 7:30 μ.μ. στα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Αμαλίας 8, Αθήνα), συνάντηση της προέδρου του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία», Ντόρας Μπακογιάννη, με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Ολι Ρεν.

* Στις 8 μ.μ., ανάβουν τα φώτα της «Χριστουγεννιάτικης Πλατείας» του δήμου Καλαμαριάς. Αγιοβασίληδες, ξωτικά, πυροτεχνήματα και πολλά πολλά δώρα, συνοδεύουν το άναμμα του Δέντρου ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με την Μαριώ και την ορχήστρα της «Βάρδιας».