Για σήμερα Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Στην Κούβα βρίσκεται και σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, ο οποίος σήμερα θα έχει κύκλο συναντήσεων με την υφυπουργό Επιστημών και Τεχνολογίας, America Santos, τον υφυπουργό Εξωτερικού Εμπορίου, Orlando Guillen και τον υφυπουργό Πολιτισμού, Fernando Rojas.

* Απεργούν από σήμερα έως και την Παρασκευή οι γιατροί του ΙΚΑ Ματαιώθηκαν όλα τα προκαθορισμένα ραντεβού. Οι γιατροί ζητούν την ανανέωση των συμβάσεών τους.

* Σαρανταοκτάωρη απεργία έχει κηρύξει για σήμερα σε όλες τις τράπεζες η ΟΤΟΕ

* Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δεν ισχύει το μέτρο του δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας.

* Δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει οι γιατροί του ΙΚΑ.

* Προσλαμβάνονται από σήμερα έως και την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2010-2011 Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων προσλαμβάνονται 40 εκπαιδευτικοί ΕΑΕ, δύο εκπαιδευτικοί ΕΑΕ με γνώση της γραφής Braille και τέσσερις με τη γνώση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) και Τμήματα Ενταξης (ΤΕ) Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την κάλυψη των λειτουργικών κενών σε δομές της Ειδικής Αγωγής.

Οι πίνακες με τα ονόματα των εκπαιδευτικών είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minedu.gov.gr

* Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκονται μέχρι και τις 19 Δεκεμβρίου 13 νέοι δικηγόροι και ασκούμενοι από τον Δικηγορικό Σύλλογο Προύσας (Τουρκία) με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συλλόγου, Ζέκι Καχραμάν, στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγής νέων δικηγόρων και ασκουμένων που εφαρμόζεται μεταξύ του Δικηγορικού Συλλόγου Προύσας και του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο σύλλογοι είναι αδελφοποιημένοι και ότι οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Προύσας και Θεσσαλονίκης, Ζέκι Καχραμάν και Μανόλης Λαμτζίδης, αντιστοίχως, έχουν υπογράψει "πρωτόκολλο συνεργασίας", στο οποίο προβλέπεται η ανταλλαγή νέων δικηγόρων και ασκουμένων.

* Στις 9 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 12 μ.μ. έως τις 3 μ.μ. στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων Θεσσαλονίκης (2ος όροφος του κτιρίου Βιολογίας Φαρμακευτικής στο Α.Π.Θ) οι εξετάσεις για εκτέλεση συνταγών και αναγνώρισης πλειόνων φαρμάκων αντιστοίχως για την απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

* Στις 10 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.

* Στις 10 π.μ. επίσκεψη του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδου και του Κύπριου ομολόγου, Χρ. Πατσαλίδη, στο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός».

* Στις 10 π.μ. έως τις 3 μ.μ. στάση εργασίας του Σωματείου Εξωτερικής Φρούρησης Καταστήματος Κράτησης Χίου, για την μη χορήγηση φαρμάκων επι πιστώση των φαρμακοποιών Χίου στους υπαλλήλους συναδέλφους μας λόγω οφειλών του ΟΠΑΔ στους φαρμακοποιούς.

* Στις 11 π.μ. συνάντηση της προέδρου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, Ντόρας Μπακογιάννη, με τον προεδρείο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

* Στις 11:15 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με την γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας ΚΚΕ , Αλέκα Παπαρήγα.

* Στις 11:30 π.μ. επίσκεψη του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδου και του Κύπριου ομολόγου, Χρ. Πατσαλίδη, στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

* Στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας αναβάλλεται η προγραμματισμένη πρώτη σύνοδος Διά Βίου Μάθησης και Σύνδεσης με την Απασχόληση, με στόχο τη διαμόρφωση και οριστικοποίηση των βασικών αναπτυξιακών αξόνων, των κοινωνικών αναγκών και των μέτρων πολιτικής που θα ακολουθήσει το Εθνικό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης. Κατά τη συνάντηση θα διανεμηθεί στους φορείς ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ ΣΕΒ ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ ΕΣΑΜΕΑ, ΕΝΑΕ ΚΕΔΚΕ ΟΑΕΔ ΕΚΕΠ, ΙΔΕΚΕ, ΕΚΕΠΙΣ, ΕΟΠΠ) και θα δοθεί στη δημοσιότητα, το σχέδιο Εθνικού Προγράμματος Διά Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση ενός ουσιαστικού διάλογου για τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου. Στη Σύνοδο θα παραστεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

* Στις 12 το μεσημέρι η υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την κρουαζιέρα από τους υπουργούς Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη και Πολιτισμού & Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο. Λαμβάνοντας υπόψη τις θετικές πολλαπλασιαστικές επιδράσεις, οι οποίες δύναται να προκύψουν από την άρση του cabotage, κύρια μέριμνα των συναρμόδιων υπουργείων ήταν η δημιουργία ενός σχεδίου σύμβασης, που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα του δημοσίου χωρίς να περιορίζει τη δραστηριοποίηση των εταιρειών με περιττές γραφειοκρατικές διαδικασίες, κυρίως όμως θα προσφέρει κίνητρα για την προσέλκυση της κρουαζιέρας στην Ελλάδα, στοχεύοντας στην μεγιστοποίηση των αναμενόμενων ωφελειών.

* Στις 12 το μεσημέρι έως της 3 μ.μ. παναττική στάση εργασίας έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στη 1 μ.μ. στο Σύνταγμα. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο σαρωτικών ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις και στα δικαιώματα των εργαζομένων που επέβαλε η τρόϊκα και υλοποιεί η κυβέρνηση με συνοπτικές διαδικασίες.

* Στις 12 μ.μ. έως τις 3 μ.μ. παναττική στάση εργασίας έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

* Στις 12 έως τις 3 μ.μ. στάσεις εργασίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) και της Πανελλήνιας Ενωσης Προσωπικού Αμαξοστοιχιών (ΠΕΠΑ). Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καταργούνται όλα τα δρομολόγια πλην των:

1. Μεταξύ Λάρισας - Θεσσαλονίκης - Λάρισας : 1597, 1596, 2596, 2597

2. Μεταξύ Θεσσαλονίκης - Έδεσσας/Κοζάνης/Φλώρινας - Θεσσαλονίκης: 739, 748

3. Μεταξύ Λάρισας - Βόλου - Λάρισας: 1574, 1575, 1582, 1583.

4. Μεταξύ Αθήνας - Χαλκίδας - Αθήνας: 1530, 1541, 1540, 1552/2552, 1553, 1557.

5. Μεταξύ Πύργου - Ολυμπίας - Κατάκολου: Ε384 (θα αναχωρήσει από Πύργο), 1385, 1386, Ε387 (θα κυκλοφορήσει μέχρι Πύργο).

6. Μεταξύ Καλαμάτας - Μεσσήνης - ΤΕΙ - Καλαμάτας: 1465, 1466, 1485, 1486, 2489, 2490, 2491, 2492, 1469, 2462.

7. Μεταξύ Κορίνθου - Τρίπολης - Ναυπλίου - Κορίνθου: Ισχύει προσωρινή αναστολή μέχρι νεωτέρας.

8. Μεταξύ Πάτρας - Κιάτου - Πάτρας (λεωφορεία): 22, 304, 301, 4333.

9. Μεταξύ Διακοπτού - Καλαβρύτων - Διακοπτού: 1332, 1333.

* Στις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ. τρίωρη στάση εργασία έχει κηρύξει η ΟΜΕ-ΟΤΕ κατά του νομοσχεδίου «σκούπα» για τις ΔΕΚΟ και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, στο πλαίσιο της τρίωρης στάσης εργασίας της ΓΣΕΕ.

* Στις 12 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου (Βασ. Σοφίας 22) εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίο, «Βάσκανος οφθαλμός», διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοπωλείων και Ιδιωτικών Αρχαιολογικών Συλλογών, συμμετέχοντας για δεύτερη χρονιά στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που για τη διετία 2009-2010 ήταν αφιερωμένες στο θέμα "Μάγοι, ξόρκια, φυλαχτά: Η μαγεία στον αρχαίο και χριστιανικό κόσμο". Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό οι: Μαρία Βλαζάκη-Ανδρεαδάκη, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, η Μαρία Καζανάκη-Λάππα, αναπληρώτρια προϊσταμένη της ΕΑΙΑΣ και Δημήτριος Καζιάνης, επίτιμος προϊστάμενος της ΕΑΙΑΣ.

* Στις 12:30 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ), Γιώργο Καρατζαφέρη.

* Στη 1 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί μέλη της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος.

* Στη 1 μ.μ. στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, αναβάλλεται η προγραμματισμένη η παρουσίαση του βιβλίου του πρώην πρωθυπουργού του Βελγίου, Wilfried Martens με τίτλο: "Ευρώπη: Αγωνίζομαι, Υπερνικώ" (Europe: I Struggle, I Overcome), που διοργανώνει το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, με ομιλητές τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο του Ινστιτούτου, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ., Δημήτρη Αβραμόπουλο, και τον γραμματέα Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ενωσης της Ν.Δ., Σταύρο Παπασταύρου. Συντονίστρια: Κωνσταντίνα Ε. Μπότσιου, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, γενική διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Την εκδήλωση θα κλείσει ο Wilfried Martens. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί της Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου στη 1 μ.μ. στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

* Στις 2 μ.μ. στην Ομόνοια συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων κατά του νομοσχεδίου «σκούπα» για ΔΕΚΟ και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ.

* Στις 2.30 μ.μ., στη Βουλή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο.

* Στις 5 μ.μ. στον συνεδριακό χώρο της Βουλής (Αμαλίας 22-24), εκδήλωση στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της ταξινόμησης του Αρχείου Γιάννη Ψυχάρη. Στις ιδιαίτερα πολύτιμες συλλογές της Βιβλιοθήκης της Βουλής φυλάσσεται η Βιβλιοθήκη (32.000 τόμοι) και το Αρχείο του γλωσσολόγου Γιάννη Ψυχάρη, που έζησε και δίδαξε στο Παρίσι. Το αρχείο περιλαμβάνει περισσότερα από 60.000 έγγραφα, φωτογραφίες και προσωπικά αντικείμενα. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το ιστορικό της Βιβλιοθήκης, αλλά κυρίως, το ιστορικό της ταξινόμησης του Αρχείου, που παραδίδεται για πρώτη φορά στους ερευνητές προς μελέτη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στην εκδήλωση θα μιλήσουν για τον Ψυχάρη και το έργο του, η Εμμανουέλα Κάντζια - δρ. Συγκριτικής Λογοτεχνίας, ο Μιχάλης Κοπιδάκης - καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Γιώργος Παπαναστασίου - καθηγητής & Διευθυντής του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος Μανόλη Τριανταφυλλίδη, και ο Αλέξης Δημαράς - ιστορικός της εκπαίδευσης.

Η εκδήλωση θα κλείσει με την προβολή τριαντάλεπτης συνέντευξης του Εμμανουήλ Κριαρά, ομότιμου καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, στην Ιφιγένεια Ταξοπούλου, θεατρολόγο-φιλόλογο, τον Οκτώβριο του 2010.

* Στις 7 μ.μ. στη Παλαιά Βουλή, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα απονείμει το βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας στη μνήμη των Βασίλη Ξανθόπουλου και Στέφανου Πνευματικού, στον καθηγητή Φιλοσοφίας των Επιστημών της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Αριστείδη Μπαλτά. Το έργο του τιμωμένου θα παρουσιάσει ο ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Θεοδόση Τάσιος. Μετά την απονομή του βραβείου, θα ακολουθήσει ομιλία του κ. Μπαλτά με θέμα: "Διδάσκοντας φιλοσοφία στο δημόσιο Πανεπιστήμιο: ο θεσμός, τα πεδία ελευθερίας, τα ασύμμετρα δώρα".

* Στις 9:15 μ.μ. ο πρόδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα μεταβεί στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στο Φάληρο, για να παρακολουθήσει τον 8ο Ποδοσφαιρικό Αγώνα κατά της Φτώχειας, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.