Το «Berlin Alexanderplatz», του Άλφρεντ Ντέμπλιν,  ανεβάζει σε πανελλαδική πρώτη από αύριο, 26 Δεκεμβρίου του Θέατρο Τέχνης Ακτίς Αελίου (Χριστοπούλου 12-Θεσσαλονίκη), σε διασκευή και σκηνοθεσία Θωμά Βελισσάρη.  «Προσπάθησα να κρατήσω τα τρία βασικά στάδια του ήρωα, τις τρεις πτώσεις του, και να εκμεταλλευτώ την τεχνική του μοντάζ», σημείωσε σχετικά ο κ. Βελισσάρης.
Όλοι οι ρόλοι ερμηνεύονται από εφτά ηθοποιούς, ενώ ο ίδιος έχει προσθέσει δύο νέους χαρακτήρες στο Berlin Alexanderplatz»: αυτόν του αγγέλου, τον οποίο ερμηνεύει η Λίνα Λαμπράκη και ουσιαστικά μοιάζει με τον συγγραφέα, και αυτόν του «ματιού της κάμερας». 
Απαντώντας σε ερώτηση για τους λόγους που τον οδήγησαν να επιλέξει αυτό το μυθιστόρημα και να το μεταφέρει στη σκηνή σημείωσε ότι θέλει κάθε χρόνο το Θέατρο Τέχνης Ακτίς Αελίου να ανεβάζει τον πήχη και να προσφέρει στους θεατές ζητήματα για προβληματισμό. 
Σκηνικά η Μένη Τριανταφυλλίδου τόνισε ότι προσπάθησε να αποδώσει το έργο όσο γίνεται πιο λιτά, κάνοντας χρονικές συνδέσεις της περιόδου που γράφτηκε με το σήμερα.
Η μουσική, την οποία επιμελείται το Φωνητικό Σύνολο «Πλειάδες», θα λειτουργεί αντιφατικά με το έργο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντική ήταν και η βοήθεια που παρείχε το Ινστιτούτο Γκαίτε που εξασφάλισε τα δικαιώματα του βιβλίου για να γίνει η μετέπειτα θεατρική διασκευή του από την ομάδα.
Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Φλεβάρη και θα δίνονται από 26/12 τις ημέρες και ώρες: Παρασκευή- Κυριακή στις 21.00. Το εισιτήριο κοστίζει: 20€, Φοιτητικό 15, Ομαδικό 10 (από 10 άτομα και πάνω), Οικογενειακό 15€ (από 4 άτομα και πάνω). Κρατήσεις Θέσεων στο τηλ 2310.229249. \
Διανομή: Λίνα Λαμπράκη (Άγγελος-Εβραίος), Γρηγόρης Παπαδόπουλος (Φραντς), Νίκος Νικολαΐδης (Μάτι της Κάμερας-Μπλε Μπάτσος), Κική Στρατάκη (Λίνα-Τσίλι), Μαρίνα Γκούμλα (Εύα-Χήρα), Θωμάς Βελισσάρης (Ράινχολντ), Θεανώ Αμοιρίδου (Μίτσε).