Η κοινωνική υποκρισία και η διαφθορά σε όλα τα επίπεδα, αλλά και το γεγονός ότι το χρήμα μπορεί να εξαγοράσει τα πάντα θίγονται στο έργο του Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω, «Το επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν» που ανεβαίνει από αύριο στην πόλη μας και στο Θέατρο Αριστοτέλειον (Εθνικής Αμύνης 2 τηλ. 2310-250303).

Πρόκειται για την τελευταία σκηνοθετική δουλειά του κ Ανδρέα Βουτσινά, λίγο πριν το θάνατό του, η οποία ολοκληρώνει τον κύκλο της στην Θεσσαλονίκη. «Ουσιαστικά από εδώ ξεκίνησαν όλα. Εδώ κάναμε τις πρώτες πρόβες και εδώ θα πέσει η αυλαία», σημείωσε η κα Βάσια Παναγοπούλου που υποδύεται τη Βίβη. Ωστόσο πρόσθεσε ότι και ο ίδιος ο Βουτσινάς είχε άγχος για το πώς θα υποδέχονταν η πόλη το έργο.
Η Αλεξάνδρα Λαδικού που ερμηνεύει την κυρία Γουόρεν, τόνισε ότι αυτός ο ρόλος είναι κόντρα σε αυτά που πιστεύει, αλλά πρόσθεσε ότι ένας ηθοποιός πρέπει να παίζει τα πάντα. «Παλαιότερα πίστευα ότι τα έργα του Σω ταίριαζαν περισσότερο σε Άγγλους ηθοποιούς και όχι σε Μεσογειακούς γιατί οι τελευταίοι δίνουν άλλη έμφαση στο παίξιμό τους. Όμως με αυτό το έργο ο Σω ανέβηκε στην εκτίμησή μου», είπε η ηθοποιός.
Αν και γραμμένο στα 1893, «Το επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν» που αναφέρεται στη σχέση ανάμεσα στην κα Γουόρεν και την κόρη της, Βίβη δεν είναι και τόσο διαδεδομένο στη χώρα μας. Αυτό θα λειτουργήσει πλεονεκτικά, υποστήριξε ο κ. Αϊβάζης που ερμηνεύει τον Φρανκ. Ο ίδιος αναφερόμενος στο ρόλο του είπε πως «υποδύεται ένα παιδί που έχει μικρό εισόδημα και δεν του φτάνουν τα χρήματα. Νομίζει ότι από κάπου μπορεί να πιαστεί όμως διαθέτει έστω και λίγη αξιοπρέπεια γεγονός που τον καθιστά συμπαθή και αστείο».

Συντελεστές
Σκηνοθεσία Ανδρέας Βουτσινάς. Παίζουν (με σειρά εμφάνισης) : Βάσια Παναγοπούλου, Γιάννης Καρατζογιάννης, Αλεξάνδρα Λαδικού, Ρήγας Αξελός, Γιάννης Αϊβάζης, Μανώλης Σορμαϊνης.

Εισιτήρια: Γενική Είσοδος 20 €, Λαϊκή απογευματινή-Φοιτητικό 15€.

Παραστάσεις: 25,27,30/12 και 1,3,713,14,20,21/1 στις 21.15, 26 & 29/12 και 2,5,6,8,12,15,19,22/1 στις 18.15 και 21.15. 9,16,23/1 στις 19.00.