Για σήμερα Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Διεθνής Ημέρα Πολιτικής Αεροπορίας η σημερινή.

* Συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες Eurogroup και Ecofin Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

* Στην Αθήνα φθάνει σήμερα ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ , Ντομινίκ Στρος-Καν.

* Σήμερα στην Αθήνα ο 48ος γύρος διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας.

* Με τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντομινίκ Στρος Καν, συναντάται σήμερα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου. Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Μανουχέρ Μοτακί.

* Στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Παιδείας της Ε.Ε. που διεξάγεται στην πόλη Bruges του Βελγίου συμμετέχει η υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου. Βασικό θέμα της συνόδου είναι «η διασφάλιση της ποιότητας και της διαφάνειας στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση στα σχολεία και στην ανώτατη εκπαίδευση».

* Συνέρχεται από σήμερα έως την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 154ης Συνοδικής Περιόδου.

* Μεταβολές σήμερα στα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω της αυριανής 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ΠΟΕ . Ειδικότερα θα γίνουν οι ακόλουθες μεταβολές:

* Στις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Athens Imperial» το 40ό Ενδιάμεσο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

* Στις 11 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, Μανουσέχρ Μοτακί.

* Στις 11 π.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων κατά των μέτρων λιτότητας. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν οι συνταξιούχοι σε Αθηνα, Ιωάννινα και Χανιά.

* Στις 2 παρά τέταρτο στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον γενικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν.

* Στις 2:15 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον γενικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο (ΔΝΤ), Ντομινίκ Στρος Καν. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις και στη συνέχεια γεύμα εργασίας.

* Στις 4:30 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22), συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Αθλητισμού του κόμματος με διευρυμένη σύνθεση, σχετικά με τις πολιτικές του υπουργείου για τον Αθλητισμό καθώς και για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του

* Στις 5 μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος διαδήλωση της ΑΔΕΔΥ ενάντια στο μνημόνιο και τα αντεργατικά μέτρα και πορεία προς τη Βουλή.

* Στις 5 μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος συλλαλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ.

* Στις 5 μ.μ. στην Πλατεία Συντάγματος συλλαλητήριο του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) κατά της επίσκεψης του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο (ΔΝΤ), Ντομινίκ Στρος Καν και του μνημονίου.

* Στις 6 μ.μ., σςτο δήμο Νεάπολης Τα παιδιά στολίζουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και στέλνουν ευχές- Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Βιβλιοθήκη – Αμασείας 21)

* Στις 6 μ.μ., εγκαίνια Έκθεσης Εικαστικών Έργων από τους καλλιτέχνες Λίλα Δημητρίου – Ελαιογραφίες, Νίκο Βρεττό – Ακουαρέλες και Φίλιππο Ζήση – Ψηφίδας Τέχνη, στην αίθουσα της Παιδικής του Εστίας «ΣΤΑΥΡΟΣ Σ. ΝΙΑΡΧΟΣ», στο Σιντριβάνι, Εγνατία 129. Η Έκθεση θα διαρκέσει από 7 Δεκεμβρίου έως 17 Δεκεμβρίου 2010, ώρες 18:00 έως 21:00 καθημερινά.

* Στις 6 μ.μ., παράσταση κουκλοθέατρου «Αστείες ιστορίες» από την ομάδα Puppet Show ΤΙΚ-ΝΙΚ η οποία θα παρουσιαστεί στην παιδική βιβλιοθήκη του συνοικισμού Κηφισιάς.

* Στις 7 μ.μ., τα φώτα στο χριστουγεννιάτικο του δένδρο ανάβει ο δήμος Συκεών, στο πάρκο της Ελπίδος (περιοχή ΒΑΟ)

* Στις 8 μ.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα μεταβεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» για να τελέσει τα εγκαίνια.