ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΜΕΝΑ ΥΨΟΥΣ 30 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Για παρακράτηση από την πλευρά της κεντρικής εξουσίας των θεσμοθετημένων πόρων των Δήμων, που φθάνει το 40% κάνει λόγο, σε απόφασή του, το διοικητικό συμβούλιο της Τοπικής ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Θεσσαλονίκης. Υπολογίζει, μάλιστα, τα χαμένα χρήματα, και μόνο για το νομό Θεσσαλονίκης για το 2010, στα 50 εκ. ευρώ. 
Όπως επαναβεβαιώθηκε ομόφωνα στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει –μόνη σε όλη τη χώρα- πρωτοβουλία για τη δικαστική διεκδίκηση των παρακρατηθέντων θεσμοθετημένων πόρων για το έτος 2010. Σύμφωνα με τα μέλη της ΤΕΔΚ Ν. Θεσσαλονίκης, πρόκειται για τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), τη Σ.Α.Τ.Α. (Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης), χρήματα από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Θησέας», το φόρο Ζύθου και το τέλος διαφήμισης. 
Ενδεικτικά, οι παρακρατηθέντες πόροι για το Δήμο Θεσσαλονίκης φτάνουν τα 30 εκ. ευρώ και για το Δήμο Αμπελοκήπων τα 3,5 εκ. ευρώ, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, μιλώντας στη χθεσινή συνεδρίαση, οι δήμαρχοι κ.κ. Βασ. Παπαγεωργόπουλος και Λάζαρος Κυρίζογλου.