Για σήμερα Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:




* Συγκαλείται σήμερα πό τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, η Διϋπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων. Στη διευρυμένη συνεδρίασή της συμμετέχουν τα μόνιμα μέλη της επιτροπής ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, όπως επίσης και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης και ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Τηλέμαχος Χυτήρης.

Το θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι οι επιλογές του δημοσίου σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης όσον αφορά στην πρόσληψη, επιλογή και αναζήτηση χρηματοοικονομικών συμβούλων σε θέματα αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων. Επίσης, σχετικά με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, θα συζητηθούν οι θεσμικές αλλαγές για την άσκηση ενιαίας και καλύτερα συντονισμένης πολιτικής, οργανωτικές αλλαγές, ενέργειες απογραφής και ποιοτικής ανάλυσης, θεσμικές πρωτοβουλίες για συγκεκριμένα μεγάλα ακίνητα, καθώς και η επιλογή και προώθηση της αξιοποίησης συγκεκριμένων σημαντικών ακινήτων.

* Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχουν κηρύξει σήμερα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο «σκούπα» για τις ΔΕΚΟ και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

* Εικοσιτετράωρη απεργία αποφάσισαν για σήμερα στο πλαίσιο της απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ οι 14.500 οδοντίατροι-ελεύθεροι επαγγελματίες, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

* Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία αποφάσισε για σήμερα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) στο πλαίσιο της κοινής δράσης κατά του μνημονίου που έχουν εξαγγείλει οι επιστημονικοί φορείς. Η κινητοποίηση γίνεται παράλληλα με την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

* Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιεί σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

* Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιεί η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ [OTEr.AT] (ΟΜΕ-ΟΤΕ).

* Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιεί σύσσωμος ο τεχνικός κόσμος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ΤΕΕ .

* Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν οι ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ .

* Κλειστά είναι σήμερα τα δικαστήρια της χώρας, καθώς η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) συμμετέχει στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.

* Στις 9:30 π.μ. ομιλία της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα ημερήσιας διάταξης: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εξωτερικών «Κύρωση της Συμφωνίας Προσχώρησης στο Ευρωπαϊκό Κοινό Ταμείο Δυτικών Βαλκανίων, των Γενικών Ορων του Ευρωπαϊκού Κοινού Ταμείου Δυτικών Βαλκανίων και των Ορων αναφοράς της Ενιαίας Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης του Επενδυτικού Πλαισίου Δυτικών Βαλκανίων».

* Στις 9:30 π.μ. συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να ενημερωθεί από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργο Νικητιάδη και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή, για τις πολιτικές του υπουργείου για τον αθλητισμό καθώς και για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του.

* Στις 11 π.μ. πανεργατικό συλλαλητήριο στο Πεδίον του Αρεως.

* Στις 11 π.μ. στην κεντρική πύλη του Πολυτεχνείου προσυγκέντρωση πραγματοποιεί το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ΤΕΕ .

* Στις 11 π.μ. στην Ομόνοια συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ.

* Στις 11 π.μ. η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, θα βρίσκεται στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

* Στις 11:15 π.μ. στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων (Ηπείρου και Πατησίων) θα βρίσκεται ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα κάνει δηλώσεις.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τους νέους πρέσβεις της Δημοκρατίας της Παραγουάης, Ana Maria Baiardi Quesnel (έδρα Ρώμη), της Δομινικανής Δημοκρατίας, Victor Manuel Grimaldi Cespedes (έδρα Βατικανό), της Μογγολίας, Gankhuyag Tserendorj (έδρα Σόφια), της Δημοκρατίας της Γκάμπια, Kebba S. Touray (έδρα Μαδρίτη), της Δημοκρατίας της Μοζαμβίκης, Carla Elisa Luis Mucavi (έδρα Ρώμη), της Δημοκρατίας της Γκάνας, Evelyn Anita Stokes-Hayford (έδρα Ρώμη), της Δημοκρατίας της Γουατεμάλας, Alfonso Roberto Matta Fahsen (έδρα Βατικανό), της Δημοκρατίας της Ρουάντα, Jacques Kabale Nyangezi (έδρα Παρίσι) και της Δημοκρατίας του Τόγκο, Calixte Batossie Madjoulba (έδρα Παρίσι), οι οποίοι θα επιδώσουν τα διαπιστευτήριά τους.

* Στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ΝΕΕ – Ακτή Μιαούλη 65 – εθιμοτυπική συνάντηση της υφυπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Ελπίδας Τσουρή, με αντιπροσωπεία της Διοικούσας Επιτροπής του ΝΕΕ.

* Στις 4 μ.μ. συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και ο ΚΤΕ Ενέργειας, σε κοινή συνεδρίαση με διευρυμένη σύνθεση, προκειμένου οι βουλευτές να ενημερωθούν από την υπουργό, Τίνα Μπιρμπίλη, τον αναπληρωτή υπουργό, Νίκο Σηφουνάκη, και τους υφυπουργούς, Γιάννη Μανιάτη και Θάνο Μωραΐτη, για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.