Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, σε μία κίνηση εξωστρέφειας και σύνδεσής του με την κοινωνία της πόλης, προσέφερε σε ευπαθείς ομάδες όχι μόνο γεύμα αλλά και εορταστική ατμόσφαιρα σήμερα, Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010, στη Φοιτητική Λέσχη του Α.Π.Θ. που για πρώτη φορά κράτησε ανοιχτές τις πόρτες της την παραμονή των Χριστουγέννων.

«Η κίνηση αυτή έχει, μεταξύ άλλων, και συμβολικό χαρακτήρα» δήλωσε ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος «καθώς στόχος μας είναι η Λέσχη να έχει ανοιχτές τις πόρτες της, σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όλες τις ημέρες του χρόνου γιατί υπάρχουν συνάνθρωποι μας που χρειάζονται τη στήριξή μας όχι μόνο τις ημέρες των εορτών.
Επειδή το Α.Π.Θ. δε μπορεί να ανταπεξέλθει από μόνο του, λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που έχουν προκληθεί από τις περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση, κάναμε συμφωνία με το νέο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να χρηματοδοτήσει το πανεπιστήμιο για να προσφέρουμε κοινωνικό συσσίτιο σε ευπαθείς ομάδες της πόλης μας, από τη νέα χρονιά».