ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ!

Χθες το πρωί, μια τουρκική κορβέτα έκοβε βόλτες στα ελληνικά χορικά ύδατα κι αδιαφορούσε για τις ελληνικές προειδοποιήσεις να αποχωρήσει. Το μεσημέρι, οι εξ Ανατολών γείτονες, μας προ(σ)καλούσαν να συμμετάσχουμε σε κοινή στρατιωτική άσκηση. Η τακτική του σκοτσέζικου ντους, σε όλο της το μεγαλείο!

Η τουρκική κορβέτα έφθασε ανοιχτά της Κύμης στην Εύβοια. Ήταν η περίφημη Bodrum (το ΄χει... ξανακάνει το δρομολόγιο), η οποία ξεκίνησε την πορεία της από τη Σμύρνη και εισήλθε, χθες το πρωί, στα εθνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Εύβοιας και Σκύρου. 
Πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, μια κανονιοφόρος και μια φρεγάτα παρακολούθησαν στενά τη διαδρομή της κορβέτας. 

Λίγο αργότερα ήρθε πρόσκληση στην ελληνική πολεμική αεροπορία να συμμετάσχει στην εκπαιδευτική άσκηση «Ανατολικός Αετός», που θα πραγματοποιηθεί στις 13-24 Ιουνίου στο Ικόνιο! Την είδηση δημοσίευσε η εφημερίδα «Τζουμχουριέτ», κάνοντας λόγο για «συγκεκριμένο κλάδο ελαίας προς την Ελλάδα». Μάλιστα, στο ρεπορτάζ αναφερόταν πως «η Ελλάδα βλέπει θετικά την πρόσκληση». 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «η Ελλάδα αναμένεται να συμμετάσχει στην άσκηση με αεροσκάφη C-47 και Mirage 2000». 
Η άσκηση «Ανατολικός Αετός» διεξάγεται στην Τουρκία από το 2001, με τη συμμετοχή ξένων αεροπορικών δυνάμεων. Πέρσι, την τελευταία στιγμή ματαιώθηκε το διεθνές τμήμα της άσκησης, στην οποία επρόκειτο να πάρει μέρος το Ισραήλ.