Για σήμερα Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Διεθνής Ημέρα για τα Ατομα με Αναπηρία η σημερινή.

* Συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες το συμβούλιο υπουργών Δικαιοσύνης και Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης με θέματα το οργανωμένο έγκλημα, την τρομοκρατία, το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, την διαχείριση των συνόρων και την αντιμετώπιση των κρίσεων. Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

* Στις Βρυξέλλες βρίσκεται σήμερα, δεύτερη ημέρα, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρος βούγιας προκειμένου να λάβει μέρος στο συμβούλιο των υπουργών Μεταφορών και Επικοινωνιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

* Στις 9:15 π.μ. στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας (Κηφισίας 39, Μαρούσι), χαιρετισμός της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Φώφης Γεννηματά, στις εργασίες του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου για τον Ελεγχο του Καπνίσματος, με θέμα: «Μαθαίνω να μην καπνίζω». Το συνέδριο διοργανώνεται από το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, το πανεπιστήμιο Harvard και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

* Στις 10 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας (Πειραιώς 40), συνάντηση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Αννας Νταλάρα, με τα μέλη της αντιπροσωπείας της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που επισκέπτονται τη χώρα μας. Στη συνάντηση θα συζητηθούν θέματα σχετικά με την αναθεώρηση του κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ.

* Στις 10 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος, παν-αναπηρικό συλλαλητήριο διοργανώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και σύσσωμο το εθνικό αναπηρικό κίνημα, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

* Στις 12 το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Ρηγίλλης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, θα προεδρεύσει σε συνδιάσκεψη των προέδρων των Νομαρχιακών Διοικουσών Επιτροπών (ΝΟΔΕ) από όλη την Ελλάδα.

* Στη 1 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στη Ρηγίλλης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

* Στη 1 μ.μ. γεύμα εργασίας στον υφυπουργό Εξωτερικών της Ελβετίας, Peter Maurer, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας, θα παραθέσει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Ι.-Α. Ζέπος.

* Στη 1:30 μ.μ. στη Βουλή, συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, το υπουργικό συμβούλιο. Στην ατζέντα της συνεδρίασης περιλαμβάνεται η συζήτηση πέντε νομοσχεδίων. Πρόκειται για τα νομοσχέδια για την ίδρυση της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, την διατήρηση των δεδομένων που παράγονται ή υποβάλλονται σε επεξεργασία με ηλεκτρονικές επικοινωνίες, τη λήψη και καταγραφή ήχου και εικόνας σε δημόσιους χώρους, τις διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας, τη συγκρότηση αρχηγείου Λιμενικού Σώματος και Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και την σύσταση φορέα Υδρογονανθράκων.

* Στη 1:30 μ.μ. στο ΕΚΕΠΥ (Κηφισίας 39) συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τους διοικητές των 30 μεγαλύτερων νοσοκομείων της χώρας.

* Στις 2 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού-Τουρισμού, Τηλέμαχο Χυτήρη.

* Στις 7 μ.μ. παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη "Η έβδομη αίσθηση - troika Μοίρα". Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες και θα υπογράψει τα βιβλία του στο Public Θεσσαλονίκης (Στοά Χιρς, Τσιμισκή).

* Στις 8 μ.μ. Τιμητικό αφιέρωμα στον Στρατή Τσίρκα για την επέτειο των 30 χρόνων από το θάνατό του, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, (Εθνικής Αμύνης 27), με τίτλο «Ο γενναίος της ζωής και της τέχνης».